Den största näsan i världen tillhör en 71-årig man: den mäter nästan 9 cm

av Titti Carlberg

10 Oktober 2021

Den största näsan i världen tillhör en 71-årig man: den mäter nästan 9 cm
Advertisement

Alla har inte en bra relation till sitt fysiska utseende. Det är faktiskt inte så ovanligt att vissa egenskaper ibland är svåra att acceptera och att de till och med skapar verkliga olägenheter. Näsan kan till exempel orsaka en hel del problem.

Formen eller storleken på denna "relief" som vi har mitt i ansiktet kan faktiskt sammanfalla med vår idé om skönhet och harmoni. Och om du verkligen inte kommer överens med din näsa eller tycker att den är oproportionerlig, kan du trösta dig med att få reda på att det finns en man i världen, som har en som är mycket mer "nyfiken" än din. Hans näsa har blivit så pass berömd att den har rekord i Guiness World Record. Vill du veta mer?

via Guinness World Records

Guinness World Records/Screenshot

Guinness World Records/Screenshot

Han heter Mehmet Özyürek, han är från Turkiet och är 71 år gammal. Som Record Show-programmet har fastställt skulle han vara den stolta ägaren till världens största näsa. Med sina 8,8 centimeter måste det erkännas att den verkligen är enorm, till den grad att han skulle själv ha kontaktat Guiness-kommisionen, som accepterade hans begäran och lade in den i programmet.

Således, vid ett tillfälle i programmet mättes Mehmets näsa noggrant. Resultatet? Nästan 9 centimeter lång och med god chans att öka eftersom näsan tillsammans med öronen är en del av kroppen som inte slutar att växa med åldern.

Advertisement
Guinness World Records/Screenshot

Guinness World Records/Screenshot

Efter mätningen har det fastställts att denna turkiska mans näsa är den längsta som hittills har registrerats på en levande person. Även om, låt oss inse det, inte är möjligt att säga säkert att detta verkligen är fallet, eftersom det kan finnas andra personer som har en näsa som är mer framträdande än hans. Med tanke på att näsan, som redan nämnts, inte slutar att växa kan Özyürek till och med slå sitt eget rekord i framtiden.

Guinness World Records/Screenshot

Guinness World Records/Screenshot

Innan den 71-årige turken hölls näsrekordet av en annan man, en engelsman vid namn Thomas Wedders, även känd som Thomas Wadhouse. Hans näsa, enligt vad vi har kännedom om, skulle ha ett mått på 19 centimeterDet är ingen slump att, denna person, som levde på XVIII-talet, använde sin fysiska egenskap genom att arbeta på en cirkus. Precis som det inte är en slump att Guiness World Record har tilldelat honom ett postumt rekord.

För tillfället njuter dock Mehmet av sitt rekord, och naturligtvis av sin stora näsa!

Advertisement