En städerska visar i vilket skick hotellgästerna lämnar rummet

av Titti Carlberg

07 Oktober 2021

En städerska visar i vilket skick hotellgästerna lämnar rummet
Advertisement

Alltför ofta agerar vi utan att tänka på konsekvenserna av våra handlingar och utan att sätta oss in i en annan persons situation. Vad skulle hända om vi alla började komma ihåg att nästan allt vi gör påverkar, på ett eller annat sätt, en stor eller en liten aspekt av en annan persons vardag? Sharon ser dagligen med sina egna ögon effekterna av människors likgiltighet och slarv. Hon städar rum på ett hotell och varje dag öppnar hon dörrar med en rädsla inombords över hur hon ska finna rummet och i vilket förhållande gästerna har lämnat det.

via shantons7/TikTok

shantons7/TikTok

shantons7/TikTok

Sharon har lagt upp flera videor på sin TikTok-profil som visar under vilka förhållanden de flesta gäster lämnar sina hotellrum. Varje morgon befinner sig Sharon inför olika scenarier som alla är lika röriga. Skulle folk bete sig på samma sätt om det inte fanns någon som plockade upp och städade efter dem? Har de modet att lämna sina egna hem på detta sätt eller gör de det bara för att de vet att det finns någon, på hotellet, som får betalt för att göra det?

Advertisement
shantons7/TikTok

shantons7/TikTok

I en videon kan vi se hur Sharon kommer in i ett rum och det är rejält stökigt: det ligger använda handdukar överallt, falska rosblad på golvet, rester av en födelsedagstårta, en klibbig blå glasyr utspridd överallt, rester av mat och spår av skräp som slängts på golvet eller som lämnats på skrivbordet, flyttade möbler, ett par smutsiga sneakers på sänglakanet: detta är bara några av de klipp som visas av kvinnan, som under sin yrkeserfarenhet har varit tvungen att plocka och städa i rum som har varit i ännu sämre skick, värda en skräckfilm.

shantons7/TikTok

shantons7/TikTok

De videor som Sharon publicerade samlade tusentals visninger på mycket kort tid. Webbanvändarna uttryckte omedelbart förargelse över rummens dåliga skick och den respektlöshet som gästerna visade.

shantons7/TikTok

shantons7/TikTok

Det är speciellt en fråga som har upprepats ett par gånger av webbanvändarna: "Men att de inte tycker att det är pinsamt att lämna rummet i ett sådant skick?"

Advertisement