En TikToker accepterar utmaningen och äter en jättestor hamburgare framför en vegan demonstration - Curioctopus.se
x
En TikToker accepterar utmaningen och…
Berätta vad du har i kylskåpet så berättar jag vem du är: en fotografs nyfikna projekt Han köper sin första egna lägenhet vid 19 års-ålder och säger att det är något alla ungdomar bör göra:

En TikToker accepterar utmaningen och äter en jättestor hamburgare framför en vegan demonstration

17 September 2021 • Av Titti Carlberg
336
Advertisement

Det som kan vara en oskyldig gest för någon kan för en annan vara brist på respekt. Samma gest upplevd från olika synvinklar och perspektiv av människor med olika kulturer och vanor, kan tolkas på många sätt: vem har rätt och vem har fel? Det blir svårt att ta ställning, vad vi vet - är att alla människor måste respekteras, och en känd TikToker verkar inte ha tagit hänsyn till känsligheten hos de som han möter.

via: NY Post

Jordan Adams har mer än 700.000 follower på TikTok, där han kallar sig "yourajokeman": han delar videor där han tycker om att skämta med främlingar och på det sättet underhåller sina följare. Gemenskapen är en aktiv del av Jordans profil, från vilken han ofta ber om råd och förslag på nya videor. En användare rådde Jordan att äta en gigantisk hamburgare under en protest ledd av vegan demonstranter: den tydliga avsikten var att irritera alla som inte äter kött av etiska skäl.

Så i videon ser vi den brittiska killen tugga i sig sin hamburgare och njuta av den, framför den förvirrade och irriterande blicken hos demonstranterna. Fast en demonstrant log mot Jordan, kanske uppskattade modet och kallade honom "ett skämt". Killen frågade förbipasserande om de ville smaka på en saftig hamburgare, men de vägrade artigt. En nästan ofarlig början följdes dock av en sammandrabbning md en demonstrant som försökte involvera polisen: Jordans beteende definierades som "vidrigt" och "patetiskt".

Advertisement

Även enligt en del av Jordans följare har tiktokern överdrivit: han borde respektera andra och Jordan borde inte ha gjort detta skämt för att få några like och visningar, som bara ett fåtal tyckte var roligt. Videon blev snabbt viral och överträffade en miljon visningar. Skämtet, som för vissa är ofarligt, har istället skadat känsligheten hos många människor, som varje dag åtagit sig att skydda djuren. Vad tycker du om detta? Är det ett oskyldigt skämt eller en respektlös gest?

Tags: WtfAbsurtBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack