En 9-årig grabb designar och finansierar ett trädhus: ingenting saknas i den och han hyr ut den som Airbnb - Curioctopus.se
x
En 9-årig grabb designar och finansierar…
Mannen säger att det bara är han som städar hemma: hon slutar med hushållssysslorna i en vecka Amphibio: de futuristiska konstgjorda gälar som gör att människor ska kunna andas under vatten

En 9-årig grabb designar och finansierar ett trädhus: ingenting saknas i den och han hyr ut den som Airbnb

18 September 2021 • Av Titti Carlberg
295
Advertisement

Har du någonsin drömt om att ha en koja uppe i ett träd? Om svaret är ja, så vet att du inte är ensam om det. Den 9-åriga pojken som är huvudpersonen i denna historia som vi ska berätta om här var riktigt genial och lycklig i den meningen. Faktum är att han inte bara lyckades att delvis utforma och bygga sitt lilla hus som han drömde om, utan han förvandlade det också till en mycket originell bostad att hyra, som förtjänar att tittas på lite närmare.

Det stämmer: även om det inte är för alla 9-åringar, att försöka sig på ett företag av denna typ, så var lilla Eli mer beslutsam än någonsin att förverkliga sin dröm. Han gjorde det: han lyckades att skapa sitt Eli's Treehouse

via: CBS 58

Allt började när Eli Sylvester, en amerikansk pojke från Murphy, North Carolina, var 6 år gammal. En dag, med all den spontanitet ett barn har, vände han sig till sin mamma Rachel och sa att han verkligen ville ha ett trädhus i trädgården.

"Jag trodde att han pratade om en simpel koja - sa hans mor - och jag uppmuntrade honom att spara lite pengar för att finansiera sitt projekt". Det dröjde inte länge innan hon insåg att hennes son verkligen menade allvar. Den lilla grabben ville designa sitt hus från grunden, och han hade inte en enkel konstruktion i åtanke, gjord med några träplankor.

Advertisement

Studerade och räknade, samt rådgjorde med rätt personer, har Eli blivit något av en spirande designer, han sparade allt han fick för att nå sitt mål. Fickpeng efter fickpeng, presenter, gåvor och genom att sälja några saker som han inte längr använde, lyckades Eli på två år skrapa ihop 4800 dollar. Då var han äntligen redo att köpa material.

Med hjälp av sina föräldrar och genom att fortsätta spara de nödvändiga pengarna, lärde sig Eli hur man använder verktyg, såga och bygga strukturer, tog hans trädhus form och visade sig vara en otrolig fristad i det gröna. En fristad som för den lilla också måste bli en vinstkälla, efter alla pengar som han hade spenderat för att bygga det.

"Jag vill hyra ut det som Airbnb - sa han till sina föräldrar - men oroa er inte: vi delar 50-50".

Så när det var färdiginrett, lade de ut en annons på Eli's Treehouse att det var till uthyrning. Så fort den kom upp som Airbnb, har det inte saknats bokningar.

Det får plats upp till fyra personer i Eli's lilla hus för 150$ per dygn. Det saknas ingenting inuti: det finns två loftsängar, ett badrum, köksvrå med en vattenkokare, spis och ett minikylskåp, förutom ett vardagsrum med tv, soffa och till och med en vedspis. Men det är inte allt.

Den unga designern har faktiskt utrustat sin "skapelse" med en studsmatta, klätteranläggning och ett ad hoc telefonsystem. Förutom att dela vinsten med sina föräldrar använder Eli sin del till att hjälpa lokala familjer som är i nöd.

Att bo i detta speciella hus är en verkligt minnesvärd upplevelse, eftersom Sylvesters har en tomt där det dessutom finns djur, den sorten som man kan leva i nära kontakt med i naturen.

"Eli har verkligen gjort en otrolig sak - har hans mamma Rachel sagt - hoppas att han kan inspirera andra grabbar att göra något stort även om de fortfarande är väldigt unga". Grattis till den unga designer!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack