"Jag prioriterar mig själv och inte mitt barn": en kvinnas syn på familjedynamik - Curioctopus.se
x
"Jag prioriterar mig själv och inte…
Han låter tatuera en bild av sin fru där hon sover med öppen mun: En läkarstudent får ett akademiskt straff för sin klänning: den har kallats

"Jag prioriterar mig själv och inte mitt barn": en kvinnas syn på familjedynamik

19 September 2021 • Av Titti Carlberg
243
Advertisement

Att bli mamma innebär att ta ett stort ansvar, men att bli mamma betyder inte att du ska avbryta eller ge upp ditt liv för att helt ägna dig åt ditt barn: med ett barns ankomst får du inte ge upp dina passioner, ditt arbete och ditt fysiska och mentala välbefinnande, de ska inte lämna plats för ett barn; det handlar om en fråga av att kunna hitta rätt balans: det att vara "mamma" får inte vara en begränsande etikett, utan måste representera en av de många nyanser som berikar varje kvinnas liv.

Raya Michelle är en mamma, men det är inte allt: i en video publicerad på TikTok gjorde hon ett uttalande som delade åsikter. Kvinnan har uttryckligen sagt att hon prioriterar sig själv och sina behov före sitt barns; hon säger att hon är "redo att kämpa för detta därför att jag har rätt". Många webbanvändare var överens om detta uttalande: många kvinnor delar det faktum att det att skaffa barn inte betyder att man ska ge upp sitt liv eller de behov man alltid har haft. Följande uttalande har dock gjort många andra personer upprörda. Faktum är att kvinnan sa att kvinnan i familjen har sin personliga "hierarki" där den som är i toppen har prioritet.

I denna hierarki kommer kvinnan först, följt av "mig själv, min partner, mitt barn". Enligt kvinnan är det dock inte en fråga om en egoistisk hållning: det är faktiskt tvärtom. Raya förklarar faktiskt att om hennes behov inte tillgodoses - om hon inte känner sig uppfylld och lycklig - kan inte ens parner och barns behov tillgodoses. Men samma sak gäller de andra medlemmarna i familjen: om partnern inte känner sig lite bortskämd blir ingen glad, varken partnern eller barnet.

Advertisement

Enligt hennes vision är därför att ta hand om sina egna behov, viket är vad varje kvinna bör göra för att säkerställa familjens lycka. Hon är verkligen inte den första personen som hävdar att sinnestämningen hos en familjemedlem i hög grad påverkar sinnestillståndet och välbefinnandet hos omgivningen. Att ta hand om sig själv betyder inte att man försummar sina barn, utan att man istället garanterar dem ett lugnt vardagsliv. Vad tycker du om denna kvinnas perspektiv?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack