Arbetaren har inte fått sin lön på 3 månader: han hämnas genom att plocka bort alla plattor han har monterat - Curioctopus.se
x
Arbetaren har inte fått sin lön på…
Han friar till henne med hans mormors ring men hon gillar den inte och hånar honom på nätet Pakistans första kvinnliga arkitekt byggde hundratals miljövänliga hem för de mest behövande.

Arbetaren har inte fått sin lön på 3 månader: han hämnas genom att plocka bort alla plattor han har monterat

08 September 2021 • Av Titti Carlberg
375
Advertisement

Hjälper det att hämnas? Gör hämnd verkligen saker rätt eller gör den helt enkelt att de som har blivit orättvist behandlade mår bättre? Vi vet alla att hämnd inte löser någonting, men många människor kan bara inte låtsas att ingenting har hänt. Att släppa taget och vänta på tid för att fixa saker är ett alternativ som inte alla människor klarar: många föredrar att hämnas, och det är det som är fallet med en arbetare från Mezhdurenchensk, en rysk stad, som efter 3 månader bestämde sig för att hämnas för en orättvis handling.

Arbetaren som är huvudpersonen i denna berättelse arbetar för ett ryskt företag som sysslar med konstruktion. Han blev ombedd att montera en yttre beläggning av plattor. Så han och hans kollegor gjorde jobbet tillsammans och när arbetet var klart väntade han på betalningen. Företaget fortsatte dock att dröja och - för att bli "förlåtet" - erbjöd de sina anställda på frukost under arbetstid. Månaderna gick och arbetarna fortsatte att inte få sin lön. De började protestera: en av arbetsledarna bestämde sig för att hämnas: han slutade inte att arbeta där utan bestämde sig för att fånga uppmärksamheten från företagets högsta ledning genom att demontera plattorna som han och hans kollegor hade monterat.

Trött på att arbeta utan att få betalt tog han tålmodigt bort alla plattor som de hade monterat med hårt engagemang. Men det är inte allt: han bestämde sig också för att dokumentera sin hämnd genom en video, som han sedan delade på de sociala nätverken: arbetarens mål var att låta så många som möjligt veta vilka arbetsförhållande som han tvingades genomgå. 

Advertisement

Videon gick inte obemärkt förbi och sågs av Ryska Federationens utredningskommitté, som genast intresserade sig för fallet och arbetarnas villkor. "Den period under vilken de anställda inte fått sin lön kommer att fastställas, det exakta antalet anställda till vilka skulden uppstod och de finansiella journalerna kommer att undersökas. Det kommer att fastställas om det fanns medel på företagets konto och för vad ändamål de har spenderats". Detta var alltså inte bara en hämnd utan också ett offentligt klagomål mot arbetsgivaren: många på nätet har visat solidaritet mot arbetaren, de har tagit hans sida och berömt honom för det han gjorde. Vad tycker du? Gjorde han rätt som hämnades?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack