"Min son har förstört min karriär och mitt äktenskap": en mammas utbrott - Curioctopus.se
x
"Min son har förstört min karriär…
Visuella öron: de personer som ser denna GIF hör ljud 15 gånger som tatuerare har förvandlat en dålig tatuering till ett mästerverk

"Min son har förstört min karriär och mitt äktenskap": en mammas utbrott

05 September 2021 • Av Titti Carlberg
911
Advertisement

Att välkomna ett barn till sitt liv innebär att man tar risken att sina vanor kan förändras. Barn förändrar ditt liv, både ur en positiv och en negativ synvinkel. En kvinna på reddit berättade om sin frustration i ett långt utbrott: även om hon visste att när hon skulle bli mamma skulle hennes liv bli annorlunda, men hon förväntade sig inte att hon inte längre skulle hinna ägna sig åt sig själv.

via: Mirror

Kvinnan berättar det att ha ett barn tar ifrån en tiden för allt annat, hennes karriär, hennes förhållande och hennes mentala tillstånd. Kvinnan som vill vara anonym, säger att hon inte längre har tid att äta i lugn och ro, hon kan inte längre vara tillsammans med sin man eller att sköta sitt hem. Så hon vände sig till Reddit för att be om hjälp: är detta normalt när man får ett barn eller är detta ett särskilt fall? Hon skriver: "Jag vill bara veta om det finns någon annan som känner sig som att livet har tagit slut när de har fött ett barn - 24 timmar av 24, 7 dagar av 7, jag är fast vid mitt barn utan nåd, jag är en hemmamamma. Jag slutade mitt arbete för tre år sedan när jag fick mitt barn för jag ville inte sätta han på daghem.

Min man har ett ganska ansträngande arbete, men gör allt för att hjälpa mig när han är ledig. Vi har inte längre ett förhållande utöver föräldraskapet. Han känner på samma sätt som jag gör, som om vårt barn stjäl all vår tid. Äta mat, en pratstund, en ensam stund existerar inte längre utan att vårt barn skriker eller slänger saker på oss etc. Vi pratar knappt med varandra utom när det gäller något som handlar om vårt barn, vårt barn är så krävande. Han leker inte på samma sätt som andra barn, jag måste hela tiden vara nära honom. 100% av allt jag gör handlar om honom. Jag har gett upp all min fritid och allt som jag gillade att göra för han tillåter mig inte att göra någonting."

Hon fortsätter: "Hela dagen, 100 procent av tiden, handlar om honom. Jag vet att det var jag som valde att få ett barn - detta handlar inte om mig, men känslan av att inte längre ha en identitet eller tid över för mig själv för att jag hela tiden måste ägna mig åt honom." Det är många mammor som har försäkrat henne att de befinner sig i samma situation; andra har istället rått henne att anmäla barnet till ett daghem eller be om hjälp från vänner och släktingar. Föräldraskap får inte betyda stress och att vara mamma får inte betyda att ge upp sig själv och sitt äktenskapliga förhållande eller sitt arbete. Om du var i hennes ställe vad skulle du då göra?

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack