Föräldrarna ber honom betala 1300 dollar per månad i hyra för sitt rum: 18-åringens utbrott - Curioctopus.se
x
Föräldrarna ber honom betala 1300…
Nüwa: den första staden på Mars kommer att vara hållbar och kan ta emot 1 miljon människor

Föräldrarna ber honom betala 1300 dollar per månad i hyra för sitt rum: 18-åringens utbrott

05 Augusti 2021 • Av Titti Carlberg
506
Advertisement

Hur länge ska föräldrarna försörja sina barn och ge dem ekonomiskt stöd? Varje förälder har sin eget åsikt: det finns de som erbjuder stöd till sina barn fram till deras totala självständighet och de som istället hävdar att när de väl har nått myndighetsåldern måste de börja ta ansvar och klara sig själva. En tonåring var dock väldigt arg på grund av hans föräldrars begäran: på Reddit, där han vill vara anonym, berättar han att han fortfarande bor hos sina föräldrar och att de förväntar sig att han ska betala hyra. Innan vi frågar dig om din åsikt, ska vi berätta hela historien.

Han säger:"Jag har just tagit examen och börjar på universitet i augusti. Jag har precis börjat jobba heltid, men när mina lektioner börjar går jag tillbaka till deltid. Före min 18-årsdag, för en månad sedan, sa mina föräldrar att de förväntar sig att jag ska betala hyra och halva räkningarna om jag vill fortsätta bo hos dem. Det är inget problem för mig. Problemet är att de förväntar sig att jag ska betala 1.300 dollar i månaden för mitt lilla rum som jag delar med min lillebror. Inklusive hälften av räkningarna som de vill att jag ska betala. De flesta av hyreslägenheterna i vår stad ligger runt den siffran, men för en hel lägenhet och inte ett enda litet sovrum som delas med andra. Det mesta av min lön skulle gå till det. Jag sa till mina föräldrar att jag har inga problem att betala för mig och hjälpa till med räkningarna men då får de sänka hyran. De svarade att de hade kommit överrens om den summan, så det är vad jag borde betala om jag ville stanna där."

Han fortsätter: "Så jag pratade med en av mina vänner som hade letat efter en ny inneboende de senaste 3 månaderna. Jag flyttade in hos honom och han la till mig på hyreskontraktet. Mitt rum och mitt badrum, plus den totala hyran och hälften av räkningarna, kostar mycket mindre än vad mina föräldrar ville ha av mig varje månad. Men saken är den att de är superförbannade på mig för att jag flyttade därifrån. Min mamma har ignorerat mig sen jag flyttade, min pappa säger att han är väldigt besviken på mig. Han hade räknat med att jag skulle hjälpa honom med räkningarna inklusive lånet, så när jag valde att flytta därifrån säger min far att jag verkligen har satt dem i klistret. Han tycker att jag är egoistisk som inte stannade hos dem för att hjälpa dem ekonomiskt."

Är det rätt att begära av sitt barn att det ska betala hyran innan det är helt självförsörjande? Ska killen verkligen känna sig skyldig?

Tags: WtfAbsurtBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack