En man förolämpar ett homosexuellt par på stranden: "gå härifrån, ni stör barnen" - Curioctopus.se
x
En man förolämpar ett homosexuellt…
Är det förstfödda barnet smartare än sina yngre syskon? En studie säger att det är så Han sätter upp ett elektriskt staket för att hålla barnen borta från sin gräsmatta: den här mannen tar emot delade åsikter

En man förolämpar ett homosexuellt par på stranden: "gå härifrån, ni stör barnen"

21 Juli 2021 • Av Titti Carlberg
1.237
Advertisement

Vi vet att vi alla i offentliga sammanhang måste bete oss på ett särskilt vis och följa mer eller mindre uttryckliga regler. Om du i ditt hem kan göra som du vill (inom gränserna för andras respekt), är det inte så när du befinner dig i offentliga sammanhang: du ska inte föra oväsen eller invadera på andras utrymmen och du måste uppföra dig på ett artigt sätt. Kan två tjejer på stranden bli ivägskickade bara för att de är homosexuella? Bryter de mot några regler eller stör de någons utrymme?

via: ansa

Två tjejer, Francesca och Martina, var på en strand i Italien - Bakoli, i det napolitanska området - och de gjorde samma sak som alla andra gör på stranden. Deras attityd upprörde emellertid en man som  på ett vresigt och bryskt sätt - närmade sig dem stödd på sin dotter och sa till dem att deras närvaro "störde" och "upprörde" hans barnbarn, närvarande på stranden. Mannen sa "vad ska jag säga till en sexårig flicka?" och beordrade tjejerna att lämna stranden. Att berätta om händelsen är det de två tjejerna, som delade en video där vi ser en del av påhoppet, som inte bara var begränsad till ord.

De två tjejerna vägrade faktiskt att lämna stranden: både mannen och hans dotter använde hårda toner och beordrade dem upprepande gånger att lämna stranden. Francesca och Martina berättade sin åsikt och sa att de inte uppförde sig konstigt, och de sa att de bara hade- som andra par på stranden - utbytt en och annan puss. Detta var uppenbart tillräckligt för att irritera mannen: barnbarnet, i verkligheten, uppmärksammade inte ens tjejerna eftersom hon var upptagen med att leka. Andra personer på stranden bevittnade händelsen, och några grabbar ingrep omedelbart för att försvara paret: de hotades dock också. Vi kände oss förödmjukade, vi hade inte gjort något fel: vi tillbringade en dag på stranden som alla andra". Francesca och Martina fick stöd från institutionerna: stadens borgmästare fördömde händelsen och sa att "Bacoli kommer alltid att välkomna er med öppna armar. Alltid. Den enda diskriminering vi genomför här, och kommer alltid att genomföras här, är mot dem som utför sådana där obotligheter".

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack