Singapore öppnar en av de största flytande solcellsparkerna i världen: det kommer att minska CO2 utsläppet - Curioctopus.se
x
Singapore öppnar en av de största…
Tre syskon fångar det exakta ögonblicket när ett blixtnedslag slår ner under trädet där de satt 17 exempel på bisarra byggnader som det är omöjligt att inte stanna och titta på

Singapore öppnar en av de största flytande solcellsparkerna i världen: det kommer att minska CO2 utsläppet

19 Juli 2021 • Av Titti Carlberg
2.447
Advertisement

Att bekämpa CO2-utsläpp och satsa på en ren och hållbar energi blir allt viktigare och grundläggande utmaningar idag. I själva verket berör det oss alla, och möjligheten att leva och lämna efter oss en renare planet, mindre prövad av oproportionerligt och hänsynslöst utnyttjande av dess resurser.

Det är därför som alla försök i denna mening är berömvärda, särskilt när det gäller något storskaligt och ambitiöst projekt, som det vi ska berätta om här. Flytande solcellsparker är ingen nyhet, sant, men den som nu har öppnats i Singapore är en riktig "jätte" inom sektorn som kan bli en av de största i världen. För detta förtjänar det att upptäckas närmare.

via: Sembcorp

image: Sembcorp

122 000 paneler, på en plats som är ungefär lika stor som 45 fotbollsplaner för en topp på 65 megawatt. Siffror som med en enkel avläsning, får oss att omedelbart förstå att den enorma flytande solcellsparken som designats och satt i drift i Singapore är en verkligt revolutionerande struktur som konkret kan ingripa för minskningen av CO2-utsläppet.

Den ligger i Tenghe-reservoaren och öppningen beror på Sembcorp Industries, som har samarbetat med National Water Agency i det östra landet. De mål som ställs upp är ambitiösa: solcellsparken kommer i själva verket att vara en integrerad del av ökningen av solenergiproduktionen fram till år 2025.

image: Sembcorp

Med tanke på att den lilla östaten inte har tillräckligt med utrymme för att installera sådana element, har den nu flyttat sig mot vattenområdena. Inte bara det: medvetna om att vara ett av de länder som ansvarar för de största koldioxidutsläppen i Asien, har de förstått behovet av att vidta konkreta åtgärder, även för att stoppa den globala klimatkrisen, och denna otroliga "solcellsfarm" verkar vara ett av svaren på det.

Advertisement
image: Sembcorp

Enligt vad anhängarna av strukturen har förklarat kommer användningen av den kolossala anläggningen för att producera energi att motsvara att ta cirka 7000 bilar från vägarna, vilket minskar CO2-utsläppet med cirka 32 kiloton per år. Flottorna som används i solcellsparken i Singapore är gjorda av högdensitetspolyeten (HDPE), ett robust återvinningsbart, korrosions- och UV-beständigt material.

image: Sembcorp

Kort sagt: innovationer som denna visar oss att det är möjligt och nödvändigt att tro på de resurser som jorden själv erbjuder oss utan att nödvändigtvis skada den.

Tags: OtroligtMiljön
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack