"Hyr en pappa": för $50 i timmen erbjuder den här killen hjälp till alla ensamstående mammor

Titti Carlberg

30 Juli 2021

Advertisement

Ensamstående mödrar måste ofta möta många utmaningar: även om det är enormt tillfredsställande att uppfostra en eller fler barn, ensam, har engagemanget kanske fördubblats. Förutom glädjen finns också ansvaret, plikterna, utgifterna och moderns arbete. Ingen föds som en färdig pappa: man lär sig att bli far, att ta ansvar och att hjälpa till med uppfostringen av barn. Om inte männen är redo för detta stora steg har en man som heter Jake bestämt sig för att erbjuda sin hjälp.

via Jake James/Facebook

Advertisement

Det sägs att där det finns ett problem finns det en lösning och att de mest lönsamma företagen är de som kan erbjuda en lösning på ett problem som förenar många människor. Den här mannen hade en lysande intuition: han publicerade en annons - "hyr en pappa" - där han erbjuder att utföra de aktiviteter som en pappa normalt gör.

James bor i Australien är lastbilschaufför och har insett att han behöver en förändring i sitt liv. I sin professionella jobbannonsering publicerad på Facebook, skriver han: "Jag vill prova på en ny karriär för att komma bort från lastbilskörandet. Beter sig din pappa illa? Trött på hans lögner? Sätter han sin följeslagare framför sina barn? Hyr en pappa!". Men vilka tjänster erbjuder Jake? Dessa inkluderar att hjälpa till med läxor, delta i sportevenemang, delta i de aktiviteter som barnen väljer, följa med dem till skolan, klippa gräsmattan och några "extra tjänster" som selfie med familjen och uppdateringar av relationsstatus på Facebook.

Allt detta för $30 i timmen, med vissa tillägg som gäller beroende på situationen: till exempel på söndagar är han dyrare. Vi vet inte om det är ett skämt, ett experiment eller en äkta annons. På kort tid fick dock fotot många kommentarer och delningar: många har taggat vänner som kan behöva en ställföreträdande pappa, även om han är hyrd.

För närvarande är det oklart om detta är gjort på skoj, eller om det var för skojs skull men blev seriöst, eller om det över huvud taget var en äkta annons från början. Oavsett vilket så är det många som har svarat på den och taggat vänner som de tror kan behöva en pappa. Eller att de behöver det i åtminstone några timmar då och då.

Advertisement