"Med din bil ser gatan ut som i Beirut": anteckningen som en granne lämnade på kvinnans vindruta

av Titti Carlberg

21 Maj 2021

"Med din bil ser gatan ut som i Beirut": anteckningen som en granne lämnade på kvinnans vindruta
Advertisement

Livet med grannarna är inte alltid så enkelt: vi hör ofta historier om människor som på grund av nära samlevnad har upplevt tråkiga situationer. Vissa klagar på höga ljud, andra på matens överväldigande lukt, andra på barn som leker i trädgården och andra på parkerade bilar. Medan vissa klagomål är helt legitima är andra ofta stötande. Så är fallet med Julia Laursen: grannarna lämnade en anteckning på vindrutan till hennes bil, och innehållet uppskattades inte.

via TheSun

TheSun/Facebook

Julia är en 56-årig kvinna som bor på en gata i Shanklin på Isle of Wight. Hon äger en Skoda Fabia som är värd cirka £12 000. På vindrutan på hennes bil lämnade grannarna en lapp med ett oroande meddelande: "Jag hoppas att du inte tar illa upp, men skulle du kunna vara snäll att inte parkera ditt fordon på denna gata? Det här är en trevlig och respekterad gata och med din bil stående här ser det ut som Beirut. Vi kör inte sådana fordon. Så du kan kanske i framtiden parkera den på en lämpligare plats. Som skroten! Tack.The Littlestairs Road Management."

Advertisement
Martin Katler/Unsplash

Martin Katler/Unsplash

Kort sagt, Julias bil ansågs inte värdig: det är inte en Range Rover eller en flashig bil av orimligt värde, men hur har man mage att säga att - på grund av din bil - ser vägen ut som Beirut? Hur kan en förort till Shanklin jämföras med staden Beirut? Laursen delade anteckningen på sin Facebook-sida även om inlägget inte är offentligt längre: hon var rasande och användarna stödde henne.

Jan Baborak/Unsplash

Jan Baborak/Unsplash

Vissa förstod inte hur man kan vara så snobbig och ytlig, andra blev förvånade över hur mycket folk tänker på utseende, men andra har gett rådet att kvinnan ska ignorera dem och fortsätta parkera sin bil där. En annan användare sa att Julia borde installera en liten kamera för att förstå vilken av grannarna som är störd av närvaron av en Skoda - som anses vara ovärdig - i ett "respektabelt område".

Om detta hade hänt dig, hur skulle du då ha reagerat?

Advertisement