En monströs fisk hittad mystiskt nog på en strand i Kalifornien

av Titti Carlberg

25 Maj 2021

En monströs fisk hittad mystiskt nog på en strand i Kalifornien
Advertisement

Ibland händer det att man bevittnar extremt sällsynta fenomen och händelser. En monströs fisk har hittats på stranden av den marina arenan som är skyddad av Crystal Cover State Park i Laguna Beach, Kalifornien, av badaren och fiskaren Ben Estes. Detta är en unik händelse, eftersom denna fisk vanligtvis lever i djupa havsvatten, på ett djup av cirka 920 meter, är ganska svårfångad och har nästan aldrig setts utanför sin livsmiljö.

via CNN

Crystal Cove State Park/Facebook

Crystal Cove State Park/Facebook

Det är ingen som vet hur fisken tog sig till stranden, "att se en riktig marulk intakt är mycket sällsynt, och det är inte känt hur eller varför fisken hamnade på stranden", skrev Crystal Cover Park i ett inlägg på Facebook. Det var de som delade bilderna av denna varelse. Dess utseende går inte obemärkt förbi: den är svart, har spetsiga och skarpa tänder som glas, en rundad kropp och en lång stjälk med en bioluminescerande spik som används som bete för att locka byte nere i det mörka djupa vattnet.

Advertisement
Crystal Cove State Park/Facebook

Crystal Cove State Park/Facebook

Det är en typ av marulk, av vilka det finns 200 olika varianter. Denna art är känd som "Pacific Football Fish" och dess stora storlek har hjälpt arbetarna i parken att identifiera den som en hona. En Pacific Football Fish hona kan bli upp till en halv meter, medan hanarna är mindre. Parken skriver också "honorna har en lång stjälk på huvudet med bioluminescerande spikar som används som bete för att locka ett byte in i mörkret i upp till 3000 fot djupt vatten! deras tänder är som vassa glasskärvor, är genomskinliga och deras stora gap är kapabel att suga och svälja byten som är lika stora som dem".

weltderwunder pinterest

weltderwunder pinterest

Trots sitt monströsa utseende är det extremt intressanta fiskar och upptäckten av en på stranden får verkligen forskare att tänka, som letar efter svar för att förstå varför en sådan varelse inte var långt nere i havets djup. Strandbesökare hoppas å andra sidan att de aldrig ska möta ett exemplar med denna aspekt i deras väg.

Advertisement