"Jag har tröttnat på de som är oförskämda": en barista sänker priset på kaffe till de trevligaste kunderna

av Titti Carlberg

28 Maj 2021

"Jag har tröttnat på de som är oförskämda": en barista sänker priset på kaffe till de trevligaste kunderna
Advertisement

De som arbetar i kontakt med allmänheten frågar sig ofta: har kunden alltid rätt? Är det en obestridlig princip? Förmodligen inte, att döma av hur många olyckshändelser som inträffar dag efter dag av oförskämda människor som tror att de kan behandla säljare och tjänstemän utan hänsyn bara för att de behöver betjänas.

Det är just för alla de ögonblick då kunden alltid har "rätt" missbrukas, som Austin Simms, en amerikansk bartender från Virginia, har beslutat att agera på ett symboliskt sätt och till och med riskera att förlora en del kunder. Vad gör han? Enkelt: han bestämde sig för att sänka priset på kaffet för de kunder som visar vänlighet när de gör sin beställning.

via Top 10 Daily News

5 dollar för "en kaffe", 3 dollar för "en kaffe, tack", 1,75 dollar för "Hej, jag skulle vilja ha en kaffe, tack". Verkar det rättvist? Trött på oförskämda kunder bestämde sig Austin för att göra detta, och satte upp en skylt med de ovannämnda priserna för en kaffe på sin cafeteria Cups Coffe and Tea-bar i Roanoke, Virginia. Utan att det påverkar det faktum att alla som går till en kommersiell verksamhet måste få en artig och professionell service och behandlig, betyder det inte att kunden inte också måste visa respekt mot dem som arbetar där. Ändå är det en sak som inte händer ofta, det är vi medvetna om.

Advertisement
Top 10 Daily News/Youtube

Top 10 Daily News/Youtube

Det är därför Austin, som till och med riskerar att förlora några dollar, har beslutat att omsätta sin "godhet-idé". Baserat på hans dagliga erfarenhet är det mycket svårt för många människor att be om saker genom att lägga till "tack". Således olika priser enligt metoderna med uppenbara rabatter för de mest artiga kunderna.

"Jag bestämde mig för att göra detta på grund av alla de kunder som aldrig bryr sig om att ta sig tid till att hälsa och vara trevliga - kommenterade Austin - de inser inte att det står en människa bakom disken". Naturligtvis: kanske någon kommer att uttala den magiska formeln bara för att få det rabatterade priset, det är sant, men det är inte en dålig början för att bli artig mot andra, och det kan ju till och med bli en vana efter en tids användande.

Top 10 Daily News/Youtube

Top 10 Daily News/Youtube

När allt kommer omkring ska det att vara artig och respektfull inte kosta mycket, och denna amerikanska baristas idé är verkligen ett sätt att öka medvetenheten om detta. Vad tycker du? Har han gjort rätt som har en differentierad prislista?

Advertisement