Brittiska järnvägar eliminerar "mina damer och herrar" efter en protest från en ickebinär person

av Titti Carlberg

18 Maj 2021

Brittiska järnvägar eliminerar "mina damer och herrar" efter en protest från en ickebinär person
Advertisement

Språket som vi använder kan vara inkluderande eller diskriminerande, även om vi ofta inte inser det. Det finns termer, klassificeringar och seder som kan göra att vissa människor känner sig uteslutna, så både individer och företag som tillgodoser en bred och annorlunda publik bör vara uppmärksamma på de ord de väljer att använda. Det är vad den här historien lär oss. Vanligtvis välkomnar tågföraren passagerarna med "välkomna damer och herrar, pojkar och flickor" innan de lämnar stationen. Meddelandet som London North Eastern Railway välkomnade passagerarna med plågade en ickebinär passagerare.

via thesun.co.uk

laurence123/Twitter

laurence123/Twitter

Ickebinära könsidentiteter är alla de identiteter som inte helt och fullständigt motsvarar det manliga eller det kvinnliga könet, där "könsidentitet" betyder känslan av att tillhöra - eller inte tillhöra. Det brittiska järnvägsbolaget välkomnade passagerarna ombord med "god morgon damer och herrar, flickor och pojkar" och passageraren Laurence Coles skrev ett inlägg på Twitter om att det välkomnstmeddelandet inte inkluderade honom som en ickebinär person.

Advertisement
LNER/Twitter

LNER/Twitter

London North Eastern Railway bad om ursäkt och sa att de var ledsna och att tågförare inte borde använda ord som inte är inkluderande. Laurence vän, Charlotte, kontaktade företaget för att säga "Jag satt bredvid Laurence när denna tweet skickades. Vi är båda ickebinära och vi blev båda ledsna och obekväma över bristen på inkludering". Järnvägsbolaget, efter att ha bett om ursäkt, sa att de kommer att utbilda personalen för att använda ett mer inkluderande språk. Eftersom att företaget dagligen kämpar för att främja mångfald och inkludering - med kollegor, kunder och samhället - säger att de beklagar att någon på grund av de termer som används av personalen känner sig utesluten.

Men det är inte alla passagerare som accepterar detta: företaget definieras som "löjligt" eftersom det följde en meningslös begäran. En del har svarat att "tänk på att få tågen att hålla tiderna istället för att följa dessa absurda önskemål". Andra har istället frågat vilka termer som ska användas för att välkomna passagerarna på ett inkluderande sätt. Gjorde bolaget rätt som bad om ursäkt och är det rätt att vidta dessa åtgärder?

Advertisement