"Jag kan sparka dig när som helst": kvinnan hämnas och slutar på sitt jobb utan att meddela det

av Titti Carlberg

08 April 2022

"Jag kan sparka dig när som helst": kvinnan hämnas och slutar på sitt jobb utan att meddela det
Advertisement

Att arbeta med ständig rädsla för att bli uppsagd är en situation som många människor upplever. De lever med denna rädsla på grund av brist på stabila kontrakt, eller för att företaget har en svår period ur ekonomisk synvinkel. Eller, återigen, så uppstår denna rädsla på grund av ord från överordnade, chefer eller manager, som hotar de anställda med en eventuell uppsägning. För anställda är överordnades beteende den främsta anledningen till att de skulle bli tvungna att sluta på sitt jobb.

En Redditanvändare berättade om sin erfarenhet

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Unsplash

Not the actual photo - Unsplash

Kvinnan berättade om sitt arbete som kassörska på en bank. Det var ett nytt jobb för henne, så till en början hade hon problem med att räkna ut budgetar, och hon kände mycket skam för det. Som om inte denna skam var nog, hotade hennes chef henne med att företaget kunde säga upp henne när som helst.

Kvinnans man hade blivit av med sitt jobb och risken att få slut på pengar skrämde henne.

Med tiden skaffade kvinnan mer erfarenhet och förbättrades, men så fort hon gjorde ett misstag, upprepade arbetsledaren för henne "Du kan bli avskedad när som helst och borde helst sluta med en gång". Kvinnan konfronterade då sin handledare.

"Jag fick nog och påpekade för honom att de ständiga hoten skapade en ohälsosam miljö. Han log stort mot mig och svarade att 'det går åt båda hållen. Du vet att du kan sluta när som helst'".

Advertisement
Not the actual photo - Unsplash

Not the actual photo - Unsplash

Kvinnan fick, efter att ha följt sin dotter till hennes första skoldag, ett jobberbjudande som lärare. Det var inget heltidsjobb, men det var tillräckligt för henne att sätta ner foten och säga att hon hade fått "nog" och lämnade sitt jobb som kassörska. Fast först skulle hon betala igen sin chef med samma mynt som han hade gett henne: hon sa upp sig med omedelbar verkan.

Hon sa till sin chef: "Kommer du ihåg att jag gick med min dotter till hennes nya skola igår? Jag går i eftermiddag". Chefen trodde att kvinnan ville ta ledigt, men hon sa: "Nej, jag tar ingen ledig timme. Jag går. För alltid. Vid lunchtid. Du påminner mig ständigt om att jag ska få sparken när som helst. Tack för det. Jag slutar för alltid om två timmar."

Så hon lämnade sitt jobb och kände en obeskrivlig glädje: glädjen över att ha lämnat sin chef mållös och glädjen över att inte längre behöva känna rädsla över att få sparken.

Advertisement