NASA har värvat 24 präster för att förstå vad man ska göra i händelse av ett utomjordiskt liv

av Titti Carlberg

07 Januari 2022

NASA har värvat 24 präster för att förstå vad man ska göra i händelse av ett utomjordiskt liv
Advertisement

Vad ska man göra om det upptäcks att det finns främmande liv på en annan planet? Tekniker, chefer och andra anställda på NASA har säkert ställt sig den frågan många gånger, övertygade om att denna utsikt kan vara allt annat än overklig.

En hypotetisk situation som verkligen inte är lätt att hantera, låt oss inse det, och som skulle göra riktiga scener från science-fiction filmer verkliga. För att komma tillrätta med detta funderar den amerikanska rymdorganisationen verkligen på alla möjligheter, inklusive att "anställa" troende män som rådgivare

Om du nu undrar över vad präster har med utomjordiskt liv att göra, läs vidare, så ska vi försöka ge dig några svar på det.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Bland de olika prästerna i fråga, finns även britten Andrew Davison som förutom att vara präst även är teolog vid University of Cambridge. Det var han som valdes av NASA för att arbeta med ett specifikt program vid Center for Theological Inquiry vid University of Princeton, i USA.

Vad handlar den här studien om? Den handlar om att utvärdera effekten av främmande liv genom religion.

Om det skulle upptäckas att det finns former av liv utanför de jordiska kan det faktiskt förändra uppfattningen och föreskrifterna för många religiösa doktriner som beskriver det jordliga livets ursprung.

Om detta verkligen kan fastställas, hur ska man då bete sig, och hur kan man förena en sådan upptäckt med religioner?

 

Advertisement
ESO/A.Santerne/Wikimedia - Not the actual photo

ESO/A.Santerne/Wikimedia - Not the actual photo

Davison och 23 andra representanter för olika religiösa samfund försöker, tillsammans med NASA, hitta ett svar och bestämma en riktig plan i händelse av utomjordingar. Faktum är att bland dem finns det män av judisk och islamisk tro, förutom kristna.

"Det är helt enkelt otänkbart att Jorden är den enda planeten i universum där det finns liv" säger Carl Pilcher, en tekniker och forskare hos NASA. Det är därför man vill veta hur man ska förstå en sådan eventualitet kan förenas med de föreskrifter och övertygelser som är en del av vår värld idag. Liksom det är intressant att läsa om denna religiösa "värvning" av rymdorganisationen. 

Nu återstår det bara att vänta och se om denna studie får en verklig fortsättning. Vad tror du?

Advertisement