Nygifta bjuder på olika buffé baserat på den gåva som mottas: "den som spenderar mer, äter bättre"

av Titti Carlberg

13 Maj 2021

Nygifta bjuder på olika buffé baserat på den gåva som mottas: "den som spenderar mer, äter bättre"
Advertisement

Om den viktigaste delen av bröllop är föreningen - katolsk eller civil - av de två makarna, är det också sant att mottagningen är det roligaste ögonblicket. Det är ingen tillfällighet att många makar beslutar att förlita sig på bröllopsarrangörer, som vet hur de ska hantera och organisera hela dagen i ett syfte att göra det oförglömligt, både för makarna och gästerna. Du väljer platsen för mottagningen, menyn, musikspellistan, tårtan och du lämnar valet av bröllopsgåvorna till gästerna. Ett par har dock kritiserats hårt.

via dailymail.co.uk

Not the actual photo - Storyblocks

Not the actual photo - Storyblocks

Parets val, som föredrar att vara anonyma, har orsakat mycket diskussion: på inbjudninskortet till bröllopet hade de specificierat att gästerna skulle få tillgång till olika buffébord beroende på hur mycket de skulle ha spenderat på bröllopsgåvan. Det låter som galenskap: vanligtvis har alla tillgång till samma buffé eller menu, men paret bestämde sig för att göra situationen klar direkt.

Det sägs att tanken är det som räknas, men uppenbarligen så tycker inte alla det: summan som spenderas på deras bröllopsgåva är så betydande att den bestämmer dagens meny. När de spenderade under 250$ fick gästerna kyckling eller svärdfisk; med en kostnad mellan 250$ och 500$ blev de "silvergäster" och kunde njuta av en bit kött eller kokt lax. Slutligen kunde de mest "generösa", det vill säga de som spenderade upp till 1000$ för gåvan ha fått en fin filé eller en hel hummer.

Advertisement
Not the actual photo - Sandy Manoa/Unsplash

Not the actual photo - Sandy Manoa/Unsplash

Men det är inte allt: de som kan spendera på en gåva värd mer än 2500$ fick smutta på utmärkt champagne: för de som istället ville ha vegetarisk mat eller kosher var det nödvändigt att spendera 1000$ på gåvan.

Logiken var väldigt enkel: ju mer du spenderade, desto bättre mat fick du. Är det normalt att göra sådan skillnad på ett bröllop? Denna "rankning" ansågs absurd av gästerna och av tusentals användare på nätet, som ansåg att behandlingen av gästerna var oförskämd. De flesta användare på internet sa att de aldrig skulle ha deltagit i ett bröllop som detta, andra sa att de skulle vara nöjda med ett par skivor kyckling för att inte ge en dyr gåva till de oförskämda paret. Är det vettigt att organisera ett bröllop genom att skapa en pyramid av privilegier för välbärgade gäster och med straff för de mer ekonomiska gästerna?

Advertisement