"Jag är inte en förskola": en mormor ber om 12 euro i timmen för att ta hand om barnbarnet

av Titti Carlberg

10 Maj 2021

"Jag är inte en förskola": en mormor ber om 12 euro i timmen för att ta hand om barnbarnet
Advertisement

Många mammor och pappor känner till detta: att få hjälp med sina barn från sina föräldrar är ofta viktigt. Barn skapar inte bara ett konstruktivt och värdefullt familjeförhållande med mor- och farföräldrarna, men det finns också en möjlighet att kunna räkna med personer som alltid är närvarande och uppenbarligen utan kostnad.

Skulle du någonsin kunna tro att en mormor eller en farmor skulle be om att få pengar för att ta hand om sitt barnbarn? Om ditt svar är nej, vänta då med att säga det, för den mormor som vi ska berätta om här, i denna mening, ändrar alla begreppen. Hon har startat en bred debatt som bokstavligen delar åsikter för hon hävdar att hon inte har ett daghem och ber därför om betalning för att passa sitt barnbarn.

via Daily Mail

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Att säga att det har blivit en het debatt om detta ämne skulle vara en underdrift. Mormodern i fråga var för många en verklig orsak till skandal. Men låt oss börja från början. Enligt kvinnan förtjänar alla som arbetar att få betalt, och att ta hand om barnbarn är inget undantag.

"Min dotter bad mig om att ta hand om barnet 2 eller 3 dagar i veckan -säger hon - men jag har redan ett jobb. Så jag vill ha betalt för att göra det. Jag älskar mitt barnbarn, men jag är inget daghem". Hon fortsätter med att specifiera den lön som hennes dotter skulle behöva betala henne, det vill säga cirka 12 euro i timmen, för att kompensera förlusterna till följd av att hon skulle bli tvungen att försumma sin huvudsakliga sysselsättning.

Advertisement
Unsplash - Not the actual photo

Unsplash - Not the actual photo

Mot bakgrund av allt detta är det inte svårt att föreställa sig användarnas reaktioner på webben. Vissa personer har kallat denna mormor för "girig", andra har kallat henne "okänslig" och en del har sagt att det är "helt enkelt skandalöst". För många av dessa reaktioner är det praktiskt taget otänkbart att kvinnan får betalt för en aktivitet som många mor- och farföräldrar utför gratis och med lycka.

Trots kören av alla upprörda reaktioner fanns det emellertid också de som förstod skälen och insisterade på att hon, för att ta hand om sitt barnbarn, skulle behöva försumma sitt arete och ta tiden från det. Av dessa skäl finns det enligt vissa några uppgifter att barn bör respektera sina föräldrars önskemål.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Det råder ingen tvekan om att avsnittet öppnar en serie bredare reflektioner. Även om förhållandet mellan mor- och farföräldrar och barnbarn faktiskt är något underbart, användbart och att odlas så mycket som möjligt, är det också sant att det finns situationer där vissa föräldrar tar mor- och farföräldrar för givna, utan att det påverkar tillgivenheten och familjerelationen.

Vad tycker ni? En rättvis eller en orättvis begäran?

Advertisement