Män, umgås inte med ensamstående mammor

av Titti Carlberg

09 Maj 2021

Män, umgås inte med ensamstående mammor
Advertisement

Vi vet om att det på nätet är möjligt att se - eller höra - allt. I synnerhet på sociala medier tillåter vem som helst att ha sin åsikt, och denna mångfald genererar ofta omfattande debatter, särskilt i vissa ämnen. Dt vi ska berätta om är ett bevis på detta.

En video på TikTok som visar en kille som kallar sig en "dejtingexpert" har tänt en verklig eld, eftersom han bestämt har listat olika skäl till varför man aldrig ska dejta en ensamstående mamma.

via Mirror

Realtalkmiami/TikTok

Realtalkmiami/TikTok

"Barnen kommer alltid i första hand". Således börjar den unge mannens förklaring, publicerad och delad av TikTok-kanalen @Realtalkmiami"Du kommer aldrig att vara i centrum för förhållandet - säger han - vilket är bra, det är rätt att ett barn får mer uppmärksamhet, men du vet att du alltid kommer på andra plats".

Den andra anledningen? " Det är inte ditt barn - fortsätter denna expert - så du kommer inte att kunna fostra det och dessutom kan barnets mamma ta barnet ifrån dig när som helst, om det inte är bra mellan er".

Tredje anledningen till att inte träffa ensamstående mödrar: du blir tvungen att betala för en annans mans ansvar". Han avslutar med en riktig visdomspärla - så att säga. "Ensamstående mammor? För ditt eget bästa, skydda dig själv och din plånbok". 

Advertisement
Realtalkmiami/TikTok

Realtalkmiami/TikTok

Det är inte svårt att föreställa sig vad den här unge mannens fraser utlöste. Reaktioner, kommentarer och uttalanden följt av tusentals. De flesta av dem sa att de var upprörda, förolämpade och inte överrens över vad de just hade hört. Bland dem fanns också de som kallade videon för "skräp" och de som bjöd in personen som ansvarade för delningen att radera kontot.

Många önskade att videon och uttalandet från den så kallade "dejtingexperten" skämtade, på något satiriskt eller provocerande sätt, och det finns de som inte har sparat på ironiska svar"jag talar antagligen på uppdrag av alla ensamstående mammor - vi skulle inte ens vilja ha dig som ett tidsfördriv, så leta någon annanstans".

Ett verkligt fall av som har orsakat en het debatt, men som också får oss att reflektera. Skämt, provokation eller verklighet? Svårt att veta. Naturligtvis, om denna person verkligen är övertygad om det han säger, kanske han nästa gång bör tänka två gånger innan han publicerar sina tankar på nätet. 

 

Advertisement