Mat och boende i utbyte mot en hjälpande hand på gården: en kvinna letar efter hjälp i sitt lilla hus i skogen

Titti Carlberg

08 December 2020

Mat och boende i utbyte mot en hjälpande hand på gården: en kvinna letar efter hjälp i sitt lilla hus i skogen
Advertisement

Att återupptäcka kontakten med naturen och med de enkla aspekterna av livet är något som många idag skulle behöva. Detta är inte en kliché eller en överdrift, utan en aspekt som, förutsatt att vi är trötta på det hektiska och stressade livet i storstäderna, vi ofta inte överväger.

Livet på landet kan å andra sidan ge oss mycket: vi inser det varje gång-även kanske bara för en dag-vi lämnar vårt vardagsliv och fördjupar oss i lugnet på landsbygden. Naturligtvis kanske inte att ha alla bekvämligheter till hands och att behöva hantera djur, manuellt arbete och de naturliga elementen kanske inte tilltalar alla, men om du är bland dem som älskar allt detta och strävar efter att göra en förändring till ett "grönt "liv, så kanske du ska läsa den här annonsen som följer här.

via Livia Marigliano Medico Veterinario/Facebook

Advertisement

Livia Marigliano Medico Veterinario/Facebook

Vad handlar det om? Enkelt: mat och logi i utbyte mot arbete på gården. Det är inte direkt något man väntar sig av en "klassisk" jobbannons, men det är vad en italiensk kvinna från Rom erbjuder ochhon har även publicerat annonsen på Facebook.

tt liv ansikte mot ansikte med naturen, med "underbara djur" som följer "skogens kall" och skönheten i att "titta på stjärnorna utan störningar från stadsljus": står det i annonsen. I utbyte mot hjälp med arbetet på gården, som ligger i ett underbart landsbygdsområde, kommer den som är villig att delta i detta äventyr att få fria måltider och bostad.

Livia Marigliano Medico Veterinario/Facebook

Det är en självklarhet att det handlar om mer än ett "banalt" jobb, det är en erfarenhet och en livsstil, att ansluta till en sådan livstil, plats och aktivitet som kanske många till och med ignorerar existensen, och kanske till och med sig själv.

Vad tror ni? Kan det vara något av intresse?

Advertisement