Den här smarta kudden är försedd med airbags som flyttar huvudet på den sovande när hen börjar snarka - Curioctopus.se
x
Den här smarta kudden är försedd…
En mycket ovanlig gul sköldpadda med rosa ögon har hittats i Indien: det kan röra sig om albinism Några saker som kan hända när en fluga landar i maten

Den här smarta kudden är försedd med airbags som flyttar huvudet på den sovande när hen börjar snarka

29 Juli 2020 • Av Emma Fisone
821
Advertisement

Vi vet mycket väl hur viktig sömnkvaliteten är för hälsan och för att orka med vardagslivet. Men om vi sovaer bra eller inte beror inte bara på oss själva: det är viktigt att ha den rätta miljön för att kunna sova gott! Då kan en högljudd sänggranne vara till besvär, för att inte prata om en partner som snarkar.  

Att vakna mitt i natten av att ens partner snarkar är inte ett dugg trevligt: tur nog så har ett koreanskt företag utvecklat en kudde som är till för detta.


Den heter Motion Pillow och lovar att lösa sömnsvårigheter orsakade av snarkningar. Kuddens viktiga punkt syns inte utifrån och består av fyra stycken airbags som kan fyllas och tömmas för att försiktigt ändra huvudets ställning på den som sover, och på så sätt återställa en bra och öppen näsandning.

Kudden är gjord av ett mycket mjukt memoryskum som består av material som absorberar svett och tar bort värme utan att använda sig av några farliga kemikalier. Den är kopplad till en smart station via ett USB-uttag: stationen är "hjärnan" till hela mekanismen och har som uppgift att studera sömnen genom att analysera huvudets ställning, snarkningarnas frekvens, intensitet och andra data. Allt detta för att skapa en algoritm som styr hur kudden ska kunna ingripa på det mest effektiva sättet för att lösa problemet.

Advertisement

Kuddens är högsta kvalitet: förutom materialets höga kvalilitet så är dess teknik utvecklad för att stödja en optimal nattsömn. När airbagen justeras märks detta varken av personen på kudden eller den som sover bredvid. Ni kommer, alltså, inte att väckas när airbagen blåses upp för att försiktigt flytta huvudet på den sovande.

Alltså verkar äntligen lösningen på ett mycket vanligt problem nu finnas: tyvärr är ofta den som snarkar inte medveten om det själv och oväsendet kan orsaka sömnlöshet även för den som annars inte skulle ha några problem att sova.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack