En tonåring säger till sin pappa att bilen låter konstigt, fadern går för att kontrollera och förblir misstroende

av Titti Carlberg

19 Mars 2024

En tonåring säger till sin pappa att bilen låter konstigt, fadern går för att kontrollera och förblir misstroende
Advertisement

En oerfaren tonåring kan vara en verklig källa till oro för föräldrarna, men den här pappan bestämde sig istället för att dela ett roligt klipp på sociala medier efter en specifik händelse. Vad var det som hade hänt?

Advertisement

Första upplevelserna bakom ratten: vad är det för ljud?

Första upplevelserna bakom ratten: vad är det för ljud?

dave_mvc55/Instagram

Att ta körkortet är ett viktigt ögonblick, som markerar början på en ny era i varje människas liv: lära sig köra bil, kunna köra iväg själv - om man äger en bil - och ta sig runt bakom ratten i en bil, det är en del av de saker som får en att "växa upp". Men som med varje ny upplevelse finns det en testfas som alla måste gå igenom och som kan ge föräldrarna till nyblivna förare oro och besvär att lösa: efter att ha lämnat körskolan är det ett riktigt äventyr att vara ensam på vägen och sakta men säkert lära sig att ta de rätta måtten, att lära sig undvika faror och sist men inte minst att känna igen signalerna som bilen sänder ut, först och främst de konstiga.

I detta avseende delade användaren Dave S på sitt Instagramkonto, där det står i hans biografi, "det är roligt att vara make och pappa", den bisarra "konsekvensen" av sin sons körtur. Dave filmar sig själv med sin smartphone och vi ser hans förbryllade blick när han säger:

"En av mina tonårssöner kom hem och sa att bilen lät konstigt. Så jag gick ut för att kontrollera". 

Advertisement

En kon hade fastnat under bilen

En kon hade fastnat under bilen

dave_mvc55/Instagram

Direkt efteråt visar Dave en annan bild: baksidan av bilen, under vilken man tydligt kan se en trafikkon som har fastnat. "Ja, han sa ju i alla fall att bilen förde oväsen" tillägger Dave, och fick webbanvändarna att skratta. Hans son är förmodligen nybörjare på bilkörning och insåg inte att han hade "fått med sig" en varningskon. Efter att föremålet hade fastnat under bilen släpades det genom gatorna med ett ljud som tonåringen inte kunde identifiera. Hans pappa identifierade det dock omedelbart och delade händelsen på webben vilken lockade till sig många kommentarer från användare som uttryckte sin åsikt.

"Jag är imponerad av att din son sa till dig" skrev en mamma. "Min höjde volymen på radion för att ignorera oljudet. Det som skulle ha kostat 10 dollar att laga slutade med att jag fick skrota bilen eftersom han struntade i det konstiga ljudet. Han hade fått bilen av mig och sin pappa. Nu har han en bil som han har köpt själv: han åker till verkstaden vid minsta lilla ljud."

Tonåring bakom ratten: föräldrarnas erfarenheter

Någon säger att det lyckligtvis bara var en kon, medan en annan säger: "När min dotter var 16 så kom hon hem utan sidospegel på passagerarsidan. Jag frågade henne vad som hade hänt och hon svarade att det stod en stolpe mitt i gatan och en snygg kille på stranden, jag tror att stolpen tog spegeln.".

Det råder ingen brist på dem som rapporterar egna upplevelser som tonåring: "Detta hände mig när jag var tonåring, jag körde på en julgran och jag förstod inte vad det var förrän jag backade. Folk stirrade på mig, men jag trodde att det var för att de fann mig attraktiv!". En annan användare säger: "Jag tänker inte ljuga, jag släpade vår soptunna ända till skolan. Jag trodde att min skåpbil höll på att gå sönder.".

Kort sagt, det verkar ganska vanligt att ungdomar inte känner igen konstiga billjud, men utöver detta, hur kan man säkerställa att oerfarenhet inte orskar några problem? "Tonåringar? Min 85-åriga mamma gjorde precis detta" skriver en person: det verkar som att den enda lösningen är att vara försiktig, vilket aldrig kan vara för mycket, oavsett ålder.

Source:

Image preview: Unsplash, Pexels

Advertisement