Vetenskapen har fastställt att den perfekta kroppen existerar och tillhör denna modell

av Titti Carlberg

06 Juni 2023

Vetenskapen har fastställt att den perfekta kroppen existerar och tillhör denna modell
Advertisement

Finns det något sätt att fastställa vad som är perfekt skönhet? Under årens lopp har många olika standarder följt varandra, men smaken är strikt personlig och subjektiv. Vetenskapen tycks dock ha identifierat den idealiska kroppsformen i gestalten hos en kvinna i synnerhet: den brittiska skådespelerskan och modellen Kelly Brook, som vid 43 års ålder har angetts som förkroppsligandet av den perfekta kroppen.

via The Sun

Advertisement

Säg farväl till skönhetsstandardena som offrade supersmala supermodeller på perfektionens altare: vetenskapen har fastställt att de perfekta egenskaperna är de hos den underbara Kelly Brook, som har en mjuk och slingrig kroppsbyggnad. En ny era, som tycks ha övergivit den senaste tidens restriktiva kanoner, för att omfatta mer generösa dimensioner, de som definieras "timglass" och motsvarade de klassiska 90-60-90 storlekarna.

Skönhetsidealen har utvecklats och förändrats över tiden, fram till det vetenskapliga beslutet från Texas University, som konstrasterade tidigare sociala "övertygelser: enligt en studie har den perfekta kvinnan en fylligare kropp och rikliga kurvor, för att vara exakt med ett bodymassindex på 18,85, en byst på 93 centimeter, en midja på 61 och höften på 87 centimeter. En annan studie visade på vikten av förhållande mellan höfter och midja, vars idealvärde är mellan 0,65 och 0,75 cm.

Advertisement

Kelly Brook återspeglar dessa fysiska proportioner perfekt, både när det gäller kroppsmassindex och höft-till-midja-förhållande. Även om vissa kanske anser att det är en riklig kropp skulle den därför representera männens strävan och det ideal som kvinnor vill uppnå.

Men finns det verkligen ett ideal? Det som vanligtvis betraktas som sådant påverkas av många faktorer, först och främst mode och trender, följt av vetenskaplig forskning och kulturella aspekter, men det finns inte en enda universellt delad standard för skönhet, eftersom det är en subjektiv aspekt och omöjlig att representera i en enda representation.

Men att välja en kropp som Kellys som den mest perfekta är verkligen ett stort steg mot kroppspositivitet som omfamnar former utan att förringa dem, även tack vare catwalken där det passerar plus size modeller.

Håller du med om vetenskapens åsikt?

Advertisement