Hon klipper sönder sin brudklänning efter bröllopet för att sy om den till en miniklänning: "jag ville använda den igen" - Curioctopus.se
x
Hon klipper sönder sin brudklänning…
19 gånger där souvenirbilder från resor har blivit riktigt misslyckade En farmor halar ner sitt barnbarn i ett rep för att rädda katten som har hoppat ner på den underliggande balkongen

Hon klipper sönder sin brudklänning efter bröllopet för att sy om den till en miniklänning: "jag ville använda den igen"

24 Maj 2022 • Av Titti Carlberg
536
Advertisement

För de flesta kvinnor som ska gifta sig är den roligaste delen av förberedelserna att välja brudklänningen. Att gå runt i olika butiker och prova brudklänningar, titta i spegeln och bära slöja är utan tvekan entusiastiskt och spännande. Den enda ömma punkten är kostnaden: en brudklänning, även den enklaste och billigaste, är fortfarande dyr och det är verkligen synd att den bara ska bäras en gång under livet.

En kvinna i New York, med tydliga idéer, visade på TikTok klänningen hon valde för sin stora dag och som hon sedan anpassade för att dra nytta av vid andra tillfällen


Bruden, som heter Taylor Popik, hade sett sina drömmars klänning på nätet: det var en Tony Ward Bridal i spets, täckt med blomdekorationer och en bred halsringning, perfekt i linje med hennes behov. Hon bokade ett möte på en salong för brudklänningar, hon visste redan vad hon ville prova.

"När jag klev in på salongen såg jag en annan kvinna stå och prova just den klänningen, min mamma som inte visste att det var just den klänningen jag gillade, sa till mig att jag borde prova den. Jag provade tre olika klänningar, men jag visste att Tony Ward klänningen var den rätta, och det räckte med att prova den för att säga 'ja' till den" berättar Taylor.

Så hon gick uppför altargången i sin drömklänning som hade kostat över femtusen dollar. Hon tyckte så mycket om den att hon beslöt sig att klippa den för att sy en miniklänning av den.

Popik publicerade en video på TikTok som visar resultatet och den fick miljontals visningar. Hon förklarade att hennes första tanke var att behålla klänningen till sin framtida dotter, men sedan bestämde hon hon sig för förändringen, som även hennes arvtagere kommer att kunna bära.

Förslaget att sy om klänningen, kom i själva verket från hennes mor. "Min mamma arbetade tidigare med att sy om klänningar till speciella evenemang. Detta är en av de bästa klänningar jag har ägt, så varför inte bära den igen?".

En lokal skräddare gjorde ändringarna, som kortade ner klänningen till en längd strax ovanför knäna. Kvinnan tänker ta den med sig på sin bröllopsresa till Italien för att bära den vid speciella tillfällen.

"Det blev väldigt mycket tyg över som jag tänker spara för att sy något annat" berättar hon. 

Vad tycker du om hennes idé?

Tags: KvinnorBröllopMode
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack