En man får blod från sin tonårsson för att förbli ung: han är livrädd för att åldras

av Titti Carlberg

27 Maj 2023

En man får blod från sin tonårsson för att förbli ung: han är livrädd för att åldras
Advertisement

Vem skulle inte vilja kunna skryta med ett ungdomligt utseende för alltid? För många är tanken på att bli gammal inte lätt, även om det är en naturlig och oåterkallelig process. Det finns naturligtvis botemedel för att fördröja uppkomsten av rynkor eller för att eliminera de som redan finns, med hjälp av dyra estetiska behandlingar av varierande intensitet.

En man har uppmärksammats i media för att på alla sätt och vis har försökt hitta den eviga ungdomens elixir, spenderat stora summor för att göra det och kommit fram till en verkligt extrem lösning: att byta ut sin blodplasma med sin fars och sons.

via New York Post

Advertisement
bryanjohnson_/Instragram

bryanjohnson_/Instragram

Bryan Johnson, teknikmagnat är besatt av tanken på åldrandet och inte bara estetiskt utan också biologiskt: biohackern har blivit globalt populär för sin envishet att investera miljontals dollar per år i jakten på evig ungdom, finanserat forskningsteam och banbrytande medicinska procedurer. 
Johnson fick tidigare blodtransfusioner från en anonym givare, personligen vald av honom, som var vid perfekt hälsa, han har fått blodplasma från sin 17-årige son Talmage, vilket han i sin tur donerade till sin far Richard.

De tre familjemedlemmarna genomgick proceduren på en klinik i Dallas, Texas, där Bryans son tömdes på en liter blod, som sedan delades upp, med hjälp av en apparat, i en del flytande plasma och en del röda och vita blodkroppar, celler och blodplättar.

Advertisement

Därefter injicerades de erhållna ämnena i Johnsons ådror i ett försök att reparera skadorna på vävnaderna som orsakats av tidens gång och föryngra kroppen, och ersätta det åldrande blodet med det från en ung donator i syfte att förhindra nedgång. Samma tillvägagångssätt utfördes sedan på Richard med Bryans blod. En åtgärd som ansågs vara väldigt drastisk, men tydligen lyckades mannen inom två år sänka sin biologiska ålder med mer än fem år: enligt läkarutlåtande skulle hans hjärta vara 37 år och hans hud 28, medan den fysiska och lungkapaciteten skulle vara i nivå med en artonåring.

Vetenskapen om blodtransfusion som en metod för att motverka biologiskt åldrande är ännu inte etablerad, men den har testats på råttor. Med sin sons blod borde Bryan få en inre föryngring som kommer att återspeglas på utsidan, även om vetenskapliga studier i detta avseende ännu inte är avslutade.

Richard, å sin sida, framstår som den mest tursamma, efter att ha fått sin son, en av de friskaste och starkaste människorna på planeten, som donator: "Ja, jag vann på lotteriet. Det måste finnas en fördel med att få så mycket volym av honom.".

Johnsons livsstil, som han själv definierar som Project Blueprint, innebär användning av blåljusblockerande glasögon vid vissa tidpunkter och ett intag av 1.977 kalorier per dag. Hans mål är att försäkra sig om att hans hjärna, njurar, lever, hud och andra organ bibehåller sin funktion som hos en 18-åring.

Många, inklusive läkare, tycker att hans besatthet av åldrande är ett uttryck för stark oro inför dödligheten: vad tror du?

Advertisement