Hon tvingar sin son att sluta på jobbet för att följa med på en familjeresa: han blir förbannad

Titti Carlberg

08 Maj 2023

Hon tvingar sin son att sluta på jobbet för att följa med på en familjeresa: han blir förbannad
Advertisement

En av föräldrarnas största mål är att se sina barn lyckliga, att de hittar sina egna vägar och blir självständiga, om än med lite förståelig ånger.

Många unga människor kritiseras och anklagas idag för att inte vilja arbeta, för att inte vara tillgängliga att anstränga sig lite och att de alltid är trötta, för att de inte engagerar sig för deras framtid och för att de bor kvar hemma hos mamma och pappa alldeles för länge. 

Mamman vi ska berätta om i vår artikel tvingade sin son att sluta på sitt jobb för att följa med på en semesterresa med familjen, nu undrar hon om det var fel av henne.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Kvinnan vände sig till Reddit för att berätta vad som hade hänt och få höra andras åsikter om det. I ett långt inlägg förklarade hon att hon och hennes man, som bor i södra Florida, har tre barn i åldrarna 16, 13 och 10. Den äldste hade lyckats få ett deltidsjobb som badvakt i en simhall: "Det var ett bra jobb för honom, han trivdes med det och han tjänade lite egna pengar. Problemet var hans chef som inte ville ge honom ledigt."

Familjen åker regelbundet på semester varje år och hyr alltid samma stuga vid havet: "Självklart älskar barnen det och väntar otåligt varje år på att vi ska åka dit. Min son sa till sin chef direkt vi bokade, men eftersom det bara hade gått sex veckor sedan han började på sitt jobb, fick han avslag på sin ledighetsansökan." 

Vid det tillfället motsatte sig mamman arbetsgivarens vägran, och tvingade sin son att följa med dem på resan. 

"Vi påpekade för honom att det bara var ett deltidsjobb och att det finns miljontals av dem. Han protesterade men vi tvingade honom, vilket innebar att han blev avskedad. Han var rasande arg under hela semestern, vägrade umgås med oss och lyssnade inte på oss, så vi straffade honom när semestern var över." 

 

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Kvinnan hävdar att det inte handlar om bristande förtroende för sin son och att det inte var därför de inte ville lämna honom ensam hemma några dagar "vi ville inte att han skulle prioritera sitt jobb framför familjen, särskilt inte för ett jobb där han jobbar på helgerna.".

Den unge killen hittade dock ett nytt jobb på en annan simhall två veckor efter att de hade återvänt hem, men trots detta hyser han fortfarande agg mot sina föräldrar.

"Han säger att vi inte respekterar hans val, vilket han har rätt i, vi respekterar honom inte när han väljer att arbeta istället för att umgås med sin familj, men vi ser inte det som något negativt eftersom han bara är en tonåring. Gjorde vi fel som tvingade honom att sluta på sitt arbete?".

Vad tycker du?

 

Advertisement