"Min pojkväns mamma tror att jag är tillsammans med honom på grund av hans pengar, men det är jag som försörjer honom"

av Titti Carlberg

08 December 2022

"Min pojkväns mamma tror att jag är tillsammans med honom på grund av hans pengar, men det är jag som försörjer honom"
Advertisement

Under ett sambo eller äktenskapligt liv delas vardagen oundvikligt, de olika uppgifterna fördelas mellan paret. Utgifterna och den ekonomiska aspekten hanteras lika, även om den ena tjänar mer än den andra. Saker och ting kan fungera väldigt bra, om inte yttre intrång tar över, som till exempel svärföräldrar, som kanske inte har klart för sig vad den sanna verkligheten är i parets liv. 

Ett exempel är det som en kvinna berättar på Reddit, trött på att bli anklagad av sin sambos mamma för att vara tillsammans med honom på grund av att han har gott om pengar, när det faktiskt är hon som försörjer dem.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Kvinnan bestämde sig för att vända sig till plattformen för att be om åsikter från utomstående. Hon var trött på att bli orättvist anklagad och bestämde sig för att avslöja sanningen för sin sambos föräldrar.

"Han är född i en förmögen familj, medan mitt ursprung är arbetarklass. Hans föräldrar är vänliga mot mig, men de kan inte låta bli att uttala kommentarer om att jag kan vara en "guldsökare". Närhelst kvinnan visar att hon har något nytt antar de att det är deras son som har betalat, med olämpliga utrop: "Vänta, är det Jason som har betalat det? Bara guldsökare debiterar sina partners för allt." 

Författaren till inlägget tycker att sådana kommentarer är obehagliga, men hennes pojkvän verkar inte vilja göra något åt det, "framför allt som han just nu är i en dålig period efter att nyligen ha blivit arbetslös, vilket han håller hemligt för sina föräldrar. Sedan 4 månader tillbaka är det jag som betalar allt."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Denna situation ledde till episoden där den unga kvinnan inte längre kunde hålla sig, trött på de ogrundade anklagelserna. 

"Förra veckan bjöd hans föräldrar oss på middag och han insisterade på att vi skulle gå. Vid bordet tog hans mamma tag i min hand, medan jag åt, hon tittade på mitt armband och sa: 'Åh det var fint, är det Jason som har betalat det?'. Jag nickade och påminde henne om att han hade gett mig det i födelsedagspresent året innan. Hon svarade 'Mmmh, vem vet hur mycket det kostade...'. Sedan lutade hon sig bakåt och sa: 'Du förstår, jag minns när min bror dejtade en kvinna, en guldsökare... Hon fick dyra presenter, som det -och pekade på armbandet - på sina födelsedagar...'".

Vid det tillfället blev kvinnan förvånad och frågade sin pojkväns mamma om den kvinnan fick utstå liknande förhör om pengar som hon. Som svar höjde pojkvännens mamma sina händer, började skratta obekvämt och tillade: "Jag menar att... om skon passar dig..." vilket var en tydlig referens till Askungen.

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Tystnaden sänkte sig vid bordet, jag tittade på min pojkvän men han skakade bara på huvud. Då sa jag till henne att det var olämpligt att insinuera att jag är en guldsökare, när det bokstavligen är jag som försörjer hennes arbetslösa son. Hans föräldrar stirrade misstroende på mig och frågade sonen om det var sant. Ett gräl uppstod och vi gick därifrån när de började skälla på honom."

På vägen hem var pojkvännen arg på henne och hävdade att hon inte borde ha utnyttjat den olyckliga situationen för att hämnas på hans mamma. Han sa dessutom att alla anklagelser från hans mamma var ett påhitt av hennes fantasi. den unga kvinnan undrar därför om det var fel av henne att avslöja sanningen och svara "svärmodern".

Vad tycker du? Gjorde hon rätt eller skulle hon ha undvikit det?

Advertisement