Ber om hjälp för att radera sin styvson från familjefotografiet

av Titti Carlberg

11 April 2023

Ber om hjälp för att radera sin styvson från familjefotografiet
Advertisement

Det är ganska vanligt med utvidgade familjer, men samexistensen mellan de olika medlemmarna är inte alltid riktigt fredlig och fridfull. Att acceptera den nya partnern till fadern eller modern, styvbröderna eller styvsystrarna och så vidare kan upplevas som ett mervärde, en skyldighet framkallad av ett lugnt boende eller till och med som ett irriterande obehag. Det är dock oftast upp till de vuxna att underlätta för de yngre familjemedlemmarna, även om kvinnan vi ska berätta om inte verkar tycka det.

via Daily Mail

Advertisement
 WadeCross/Twitter

WadeCross/Twitter

En kvinna med namnet Natalie har skapat uppståndelse på sociala medier efter ett inlägg där hon ber om hjälp med att radera styvsonen från familjefotot. 
Styvmamman i fråga, som bor i Florida, USA, stämplas som "grym" och "hjärtlös" på grund av sin vädjan. Faktum är att Natalie ville att bara hon, hennes man och deras två gemensamma barn skulle finnas på fotot, och därmed utesluta det tredje barnet, som är resultatet av förhållandet som hennes man hade före henne.

De fem familjemedlemmarna poserade för en fotograf, ett proffs, men Natalie var inte nöjd: det fanns en komponent för mycket, så hon bestämde sig för att dela bilden i en Facebook-grupp, där hon sökte en designer som kunde klippa ut styvsonen med hjälp av Photoshop. För utfört arbete skulle kvinnan betala 10 dollar.

Webbanvändaren @WadeCross började dela skärmdumpar av Natalies vädjan på Twitter och skrev som rubrk "Klumpen i halsen kommer aldrig försvinna efter att ha sett detta" och drog till sig en stor mängd upprörda kommentarer. Många har upprepat att kvinnan använder väldigt starka termer och definierar hennes inställning som "vidrig".

Advertisement
 WadeCross/Twitter

WadeCross/Twitter

Faktum är att kvinnan kontaktade fotografen Dawn Marie för att be om hennes tillåtelse att offentliggöra bilderna och få dem modifierade: "Är det okej om jag publicerar dessa bilder i en grupp för fotografer för att se om någon kan radera min styvson från dem?" Proffsfotografen gav sitt samtycke: "Vill du radera honom? Tog vi inget utan honom? Visst kan du göra det, hjärtat, jag bryr mig inte!" "Ja, jag vill ha ett på bara mina barn, men vi tog inget. Tack så mycket!" avslutar Natalie, för att sedan ställa frågan i gruppen på Facebook: "Hej! Kan någon radera barnet i mitten?".

Även under hennes inlägg lät inte webbanvändarnas reaktion vänta på sig, om än på ett mer innehållsrikt sätt. Kvinnan fick dock som hon ville, eftersom hon senare bytte profilbild till ett som bara visar fyra personer.

Vad tycker du?

Advertisement