En lärare får 116$ för att en mamma är sen till hämtningen av sitt barn

av Titti Carlberg

24 Februari 2023

En lärare får 116$ för att en mamma är sen till hämtningen av sitt barn
Advertisement

Att vara förälder är ett tufft jobb. Det är inte alltid så lätt att ta hand om sina barn, då det är ett konstant och komplext engagemang. Det är framför allt nödvändigt att deras behov och åtaganden alltid kommer i första hand. En av de viktigaste klockslagen att respektera är när skolklockan ringer ut. I det fallet bör man vara punktlig.

Vissa institut har dock, för att säkerställa att mammor eller pappor alltid respekterar skolschemat, beslutat att sanktionera alla dem som kommer försent för att hämta sina barn.

Läraren som är huvudperson i vår berättelse, blev förvånad när rektorn gav henne pengarna som betalats av föräldrar som kommit för sent för att hämta sina barn. Låt oss se vad som hände. 

via Daily Dot

Advertisement
thomashawk/Flickr

thomashawk/Flickr

Kristin Evans, känd på sociala medier under pseudonymen Mrs._Evans, arbetar som lärare och i en video berättar hon om vilka åtgärder som tagits av rektorn på hennes skola, för att förhindra att föräldrarna inte kommer punktligt för att hämta sina barn när skoldagen är slut. 

Alla som kom försent fick betala 2 dollar per försenad minut, på det sättet uppmuntras mammor och pappor att alltid vara punktliga.

"En dag kom skolans rektor fram till mig och gav mig några sedlar. Jag fick pengarna eftersom en av mina elever hade hämtats nästan en timme för sent. Med tanke på att bötesbeloppet är 2 dollar för varje försenad minut debiterades denna mamma 116 dollar. Det var inte enda gången hon kom försent, men det var bara vid detta tillfälle hon fick böter".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Alla pengar som föräldrarna betalar för sina sena ankomster hamnar i lärarnas fickor och läggs till deras lön. Några personer kommenterade videon, vilka delades upp i två olika läger, det ena för och det andra emot: "vilken fantastisk idé, då behöver inte lärarna längre vänta på föräldrarna" och "det är fel, man kan faktiskt råka ut för något oförutsett men ändå bli tvungen att betala böter".

Vad tycker du om denna skolas beslut?

Advertisement