Hon låtsas att hon är sin dotter och går till skolan för att bevisa säkerhetsbristerna: arresterad - Curioctopus.se
x
Hon låtsas att hon är sin dotter och…
En enda målning, två olika scener: 15 optiska illusioner där verklighet och fantasi smälter samman Ett barn förstör smink för $1300 i en butik: mamman flyr och skapar en kontrovers

Hon låtsas att hon är sin dotter och går till skolan för att bevisa säkerhetsbristerna: arresterad

09 Juni 2021 • Av Titti Carlberg
857
Advertisement

Lite hårfärg, tonårskläder, en ryggsäck på ryggen och Casey Garcia, 30, var redo att gå tillbaka till skolan för att tillbringa en dag som elev istället för sin dotter. Kvinnan, mor till en 13-årig tjej, kom på allt i detalj med syfte att vissa säkerhetsbristerna i komplexet.

Allt fungerade perfekt och dokumenterades av den berörda mamman med många videoinspelningar och fotografier, tills Garcia upptäcktes. Vid den tidpunkten utlöstes flera sanktioner för henne, vilket ledde till arrestering. Ett faktum som anses vara allvarligt, men för vilken kvinnan är säker på att hon fick bevisen som hon ville visa offentligt.

via: Newsweek

I videon som Casey dokumenterade sitt företag med, publicerad på YouTube, ser vi kvinnan klädd i en gul huvtröja, mask och ryggsäck, redo att gå tillbaka i tiden och tillbringa en dag i skolan som student vid Garcia-Enriques Middle School of El Paso, Texas. "Ser jag ut som en tjej i sjunde klass"? frågar hon ironiskt, och går sedan in i klassrummet som om hon var sin dotter.

Så Garcia följde lektionerna den dagen istället för 13-åringen. Professorer, studenter och skolpersonal verkade inte märka den felaktiga identiteten förrän vid skoldagens slut, då en lärare insåg att mamman hade tagit sin dotters Julies plats.

"Lärarna var mer oroade över att jag använde min telefon än över att det fanns en vuxen kvinna förklädd till elev" konstaterade Casey, och tillade att hon hade inte gjort den här bluffen för att synas eller för att förtala institutionen, utan bara för att visa alla att det finns uppenbara säkerhetshål i hela det amerikanska skolsystemet.

En bred debatt har uppstått i frågan, så pass mycket att historien om denna oroliga mamma har blivit viral och gått ett varv på nätet. Visst är det något som inte stämmer om hon har kunnat fortsätta sin plan, väsentligt ostörd, i flera timmar fram till nästan sluttet av skoldagen.

Advertisement

När situationen upptäcktes visade sig skolpersonalen oflexibel och de tog inte lätt på händelsen. Av den anledningen blev hon arresterad på olika anklagelser, men släpptes efter att borgen på 7.900 dollar hade betalats.

"Det behövs mer säkerhet i våra skolor - kommenterade hon - det var det jag försökte bevisa, jag skulle aldrig ha avslöjat institutets namn". För sin del har skolan gjort det klart att "våra säkerhetsåtgärder övervakas och utvärderas ständigt".

Vad tycker ni? Gjorde den här kvinnan rätt genom att låtsas vara sin dotter för att bvisa det som hon har sagt, eller överdriver hon?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack