Han går till skolan klädd i sin mammas brudklänning: det var en protest mot en skolkamrats avstängning.

av Titti Carlberg

04 Oktober 2022

Han går till skolan klädd i sin mammas brudklänning: det var en protest mot en skolkamrats avstängning.
Advertisement

Bland vänner finns det alltid en känsla av solidaritet, men framförallt en känsla av skydd. Det finns en ständig tendens att försvara den andra vad som än händer, speciellt om man är säker på att kompisen blir orättvist behandlat. Som den här sextonåringen som valde att protestera mot sin klasskamrats avstängning på ett väldigt speciellt sätt.

Killens mamma ville dela med sig av vad som hände och berättar på Reddit om henne och hennes son som huvudpersoner. Syftet med detta inlägg var att fråga användarna om deras åsikt, för att förstå om det var rätt eller fel av henne att låta sonen klä sig som han ville.

via Beautiful_Move7646/Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Kvinnan i fråga har en 16-årig son, en ålder vid vilken vi tenderar att vilja genomdriva våra idéer på något sätt. Den sistnämdes bästa vän hade blivit avstängd från skolan, eftersom han var klädd på ett sätt som ansågs olämpligt, det vill säga i en crop top. Av denna anledning valde hennes son att protestera mot avstängningen.
Innan han gick till skolan frågade han sin mamma var hennes bröllopsklänning var och bad henne om tillåtelse att klä sig i den. Hon gav honom sitt samtycke om han lovade henne att inte förstöra den.

Samma morgon när grabben kom till skolan klädd i en bröllopsklänning väckte han stor förvåning, en av hans klasskamrater tog en bild på honom och publicerade den på skolans sidor på de sociala medierna (Facebook och Instagram). Även alla föräldrar till ungdomarna såg bilden och de "ringde mig - berättar kvinnan - och sa att jag inte borde ha skickat honom till skolan klädd på det viset."

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Händelsen fick många Reddit-användare att kommentera och säga sitt, kanske för att de är väldigt nära ämnet. Det var framförallt två personer som stödde kvinnan. Den första tycker att det "var en bra gest av killen som utförde protesten på ett fredligt sätt för att bestrida ett beslut som han inte höll med om." Den andra personen tyckte att "din son kom på ett väldigt kreativt sätt för att stötta sin vän".

Tycker du att mamman och sonen gjorde rätt?

Advertisement