En liten flicka hittar en megalodon tand när hon letar efter snäckor på stranden

av Titti Carlberg

17 Januari 2023

En liten flicka hittar en megalodon tand när hon letar efter snäckor på stranden
Advertisement

Havets djup är fullt av mystik eftersom de mörkblå vågorna gömmer allt som finns på havsbotten. Utan att kunna veta vad som lever i avgrunden, navigerar människan med sin fantasi och försöker föreställa sig olika marina varelser, som de fantastiska djuren som beskrivs i "En världsomsegling under havet" av Jules Verne.

Vetenskapliga framsteg har dock gjort det möjligt att, på grundval av vissa fynd, rekonstruera egenskaperna hos de magnifika varelser som bebodde och fortfarande bebor avgrunden.

Den lilla flicka som är huvudperson i vår berättelse är passionerad av havet och dess fauna. En dag när hon gick på stranden i jakt på fossiler och snäckor, stötte hon på en tand som tillhört en Megalodon. Men låt oss se vad som hände.

via Npr

Advertisement

Molly Sampson, 9 år gammal, har en passion för marina fossiler och hon har samlat fisktänder sedan hon var ännu yngre. Hon bor i Maryland nära Chesapeake, med sin familj. Så ofta hon får en chans går hon ner till stranden för att leta efter snäckor, och det var anledningen till att hon och hennes syster Natalie fick isolerade stövlar och en sandsil i julklapp.

De slösade ingen tid efter att ha öppnat sina julklappar utan gick omedelbart till stranden för att se vad den hade i beredskap åt dem. Mollys uppmärksamhet drogs omedelbart till en fossil som hon försökte fånga. Efter att ha lyckats få tag i den trodde hon knappt sina ögon, det var en gigantisk tand från en marin dinosaurie, som levde för cirka 2,6 miljoner år sedan, eller snarare från en Megalodon, vars uppskattade storlek var drygt 15 meter.

"När jag såg den - säger flickan - tänkte jag genast att det var den största tand jag någonsin sett. Jag fick tag på den och ringde sedan till min pappa för att han skulle komma och titta på den, han blev väldigt nöjd över min upptäckt."

Advertisement

"Molly - förklarar flickans mamma - har alltid drömt om att bli marinpaleontolog, ända sedan hon började lära sig gå har hon letat efter fossiler. Detta är dock också kopplat till min man, som ofta tar med sig våra barn för att sålla sand i jakt på artefakter. Vi vet mycket väl att detta är en viktig upptäckt".

Tanden levererades senare till Calvert Marine Museum, men den lilla flickan har möjlighet att gå dit för att beundra den när hon vill.

En verkligt överraskande upptäckt av en sann entusiast.

Advertisement