Dykaren hittar en ring värd 17 tusen dollar och han lämnar tillbaka den till dess rättmätige ägare

av Titti Carlberg

26 Oktober 2022

Dykaren hittar en ring värd 17 tusen dollar och han lämnar tillbaka den till dess rättmätige ägare
Advertisement

Havsbotten och flodbäddar är fulla av mystik och gömmer många skatter. Människan har alltid varit attraherad av det mystiska och detta leder till att vi gärna undersöker alla platser som kan dölja hemligheter. Hur ofta har det inte hänt att man, när man tar sig ett dopp havet, i en sjö eller i en flod, förlorar något värdefullt föremål, även om det bara är värdefullt på ett känslomässigt sätt.

Denna man valde att bli dykare för att utforska vattenvägarna och söka efter förlorade skatter. Detta gjorde det möjligt för honom att hitta en ring av enormt värde (både monetärt och känslomässigt) och lämna tillbaka den till dess ägare.

via Webtv

Advertisement

Han heter Mike Pelley, men är känd under pseudonymen Merman Mike (på grund av sin passion för dykning). Han tillbringar större delen av sitt liv i vatten och utforskar sjöarna och floderna i södra Kalifornien. Alla dessa undersökningar har lett honom att upptäcka och hitta många skatter, som han förvarar i sitt hem. Alla reliker som han noggrant vaktar, i hopp om att hitta deras rättmätige ägare.

Den här gången dikterades dock inte sökandet av hans nyfikenhet, utan av begäran om hjälp. Bill Fitty hade bett Mike att söka efter ringen som hans bror hade gett honom. Den värdefulla skatten hade gått förlorad i Sacramentofloden.
"Den ringen är värd mycket för mig, jag måste hitta den. Just därför tog jag kontakt med Merman Mike, han är den enda som kan hitta den."

Även om det inte lät som ett lätt uppdrag, bestämde sig Mike för att acceptera. Första dyket misslyckades på grund av flodströmmen, ringen kunde ha hamnat precis var som helst. För detta försökte dykaren, innan han dykte i igen, förstå var arvegodset kunde ha hamnat. Han tog en sten som han kastade i floden för att se åt vilket håll vattnet rörde sig. På det sättet kunde han komma på vart han skulle dyka ner.

Advertisement

Det andra dyket blev en succé. Bill såg Mike komma upp med ringen i handen. Hans känslor var enorma, så pass att han bestämde sig för att donera 1.500 dollar till Mike, att använda till en metalldetektor för sina framtida dyk.

Mike föredrar att lämna tillbaka alla föremål han hittar, eftersom de kan vara av enormt värde för dem som har tappat dem. 

Tror du att ärlighet lönar sig i längden?

Advertisement