"Vid 39-års ålder är jag fortfarande singel och barnlös, på sociala medier kallas jag överbliven-kvinna

av Titti Carlberg

11 Januari 2023

"Vid 39-års ålder är jag fortfarande singel och barnlös, på sociala medier kallas jag överbliven-kvinna
Advertisement

Det finns idéer som är riktigt svåra att få ur vanligt tänkande och en av dem handlar om singelkvinnor. När en kvinna har nått över trettioårsgränsen och förklarar sig singel utan barn får hon ofta kommentarer av förlöjligande över att inte ha nått ett mål. 

Men är det verkligen så viktigt för alla kvinnor att hitta en man och skaffa barn? Naturligtvis inte. Det finns kvinnor som föredrar att ägna sig åt karriär och det finns kvinnor som föredrar vänners sällskap snarare än familjelivets åtaganden och lyckligtvis idag har de rätt att välja fritt. Men trots det är det fortfarande en vanlig uppfattning att en kvinna förr eller senare nödvändigtvis måste gifta sig och skaffa barn för att känna sig fullständig.

Den här kvinnans berättelse lär oss istället att det inte alltid är så och att varje kvinna har rätt att leva sitt liv som hon vill.

via The Sun

Advertisement
@clairahermet/TikTok

@clairahermet/TikTok

Claira Hermet är en brittisk radio-och tv-presentatör. Hon är 39 år gammal, singel och har inga barn, men är väldigt nöjd med sitt liv och säger att hon trivs med att vara singel och inte vill nöja sig med ett mediokert eller trist förhållande. Hon är dessutom en mycket populär TikToker som under flera års tid har publicerat innehåll som syftar till att hjälpa kvinnor att hitta och behålla självförtroendet, och videor där hon berättar om sin syn på relationer.

När hon, i en video, berättade att hon fortfarande var singel och barnlös trots att hon var 39 år gammal, fick hon en del motvilja från webbanvändare, av vilka några svarade med negativa och nedvärderande kommentarer mot henne. Dessa reaktioner hindrade henne dock inte utan Claira fortsatte att dela innehåll på den sociala kanalen och berätta om sin erfarenhet av förhållanden.

Advertisement
@clairahermet/TikTok

@clairahermet/TikTok

Claira har vant sig vid föga smickrande kommentarer mot henne men istället för att bli avskräckt tar hon dem som utgångspunkt för att dela nytt innehåll om kvinnligt självförtroende.

"Vem kommer ihåg kommentaren jag fick om att vara 'Flickan på glasberget'?" frågar hon i en av sina videor och delar sedan konversationen hon anspelar på och några ironiska kommentarer från kvinnor. En kommentar som Claira blev glad över att läsa var "Jag älskar rester, de är de bästa.".

Det finns många andra videor där hon delar med sig av sina tankar och i en av dem erkänner hon "Jag skulle verkligen vilja vara i ett förhållande, men det ska vara ett som är rätt för mig. Tills dess tänker jag fortsätta att njuta av livet som singel".

Hennes budskap är alltså inte bara att varna andra kvinnor från att hamna i mediokra eller dåliga förhållanden bara för att inte vara ensam. Hur kan man tycka att hon har fel?

Advertisement