De hittar en tasmansk djävul under soffan, de trodde att det var ett kramdjur

av Titti Carlberg

12 Januari 2023

De hittar en tasmansk djävul under soffan, de trodde att det var ett kramdjur
Advertisement

I vissa delar av världen är det lättare för vilda djur att komma i kontakt med människor, framför allt i Australien där städer är byggda nära vissa varelsers naturliga livsmiljö. En av de bestar som många aldrig skulle vilja möta är den tasmanska djävulen. Ett djur med väldigt söta drag, om det inte retas är den foglig, men om något skulle störa den kan den reagera ilsket.

Den här australiensiska familjen hittade en tasmansk djävul som av misstag hade tagit sig in i deras bostad. Till en början misstog familjen den för ett av hundens gosedjur, men när de förstod vad det var uppstod det ett vilt kaos i bostaden.

via Abc

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Kirsten Lynch bor i Sandy Bay, Hobart, med sin familj och sin hund. En morgon när hon var hemma hörde hon sin Golden Retriver göra ett konstigt gläfsande. Hon förstod inte vad hunden ville så hon bestämde sig för att gå in till honom för att kontrollera. När hon kom in i rummet såg hon det hon trodde var ett kramdjur ligga på mattan. Hon böjde sig för att plocka upp det och blev chockat varse om vad det egentligen var för något.

Advertisement

Only in Australia! 🤯

Pubblicato da Daily Mail su Giovedì 29 dicembre 2022

https://www.pexels.com/it-it/f...

När Kirsten böjde sig ner för att plocka upp djuret vaknade det till liv och började springa runt i bostaden. I det ögonblicket insåg hon att det var en tasmansk djävul. Efter löpturen gömde sig det lilla djuret under soffan. Hela familjen var hysteriska och visste inte vad de skulle göra.

"Vid ett tillfälle stod vi alla på matsalsbordet medan min man jagade djuret med en sopkvast i ett försök att få ut det från vårt hem. Som tur var hittade varelsen ganska snabbt till dörren och sprang ut för att gömma sig under en buske i vår trädgård".

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

En mycket ovanlig situation, men hur kunde en tasmansk djävul ta sig in i deras hus? Kvinnan lämnar dock dörren öppen varje kväll ifall att deras hund behöver gå ut och uträtta behov. Den oönskade gästen som förmodligen letade efter mat hade tydligen sett dörren öppen och lyckats smyga sig in i huset.

Hur hade du reagerat?

Advertisement