En kolossal svärm av 20.000 bin förföljer en bil i 2 dagar: de skulle rädda drottningen - Curioctopus.se
x
En kolossal svärm av 20.000 bin förföljer…
Skiljer sig från sin man och firar det genom att dansa och sjunga framför kommunalkontoret 18 läskiga byggnader som skulle vara perfekta

En kolossal svärm av 20.000 bin förföljer en bil i 2 dagar: de skulle rädda drottningen

06 September 2021 • Av Titti Carlberg
222
Advertisement

Även om vi ofta tror att hundar är de mest hängivna och trogna djuren, i detta avsnitt som vi ska berätta att när det gäller hos bin, är hängivenhet och envishet praktiskt taget oslagbart. 

Carol Howarth, en 65-årig kvinna från Haverfordwest, Wales, som hade ett nära möte, inte med en utan tusentals och tusentals av dessa små flitiga insekter, vet något om det. En situation som hon till en början inte ens märkte och som för många - särskilt dem som inte har ett bra förhållande till insekter - skulle kunna representera en hemsk mardröm som blev verklighet. 

via: CNN

Det var som vilken dag som helst för Carol, som hade parkerat sin Mitsubishi i ett väl trafikerat område i staden Haverfordwest, där hon skulle utföra några ärenden. Medans hon gick från affär till affär hade hon ingen aning om att hennes bil hade förvandlats till någon slags oemotståndlig "magnet" för en kolossal svärm bin. Motivet? Enkelt: inne i bilen fanns drottningen, och alla de andra bina hade följt efter bilen för att rädda henne.

Har du någon idé hur det känns att vara omringad av cirka 20.000 bin som följer dig, tekniskt sett som fastklistrade vid din bil? Carol Howarth var med om det, och händelsen som hon upplevde var verkligen otrolig. När svärmen förs märktes runt bilen samlades en skara förbipasserande runt fordonet och biodlare kallades dit för att få bort dem. Först verkade situationen vara löst, men bina som inte hade fått med sig drottningen, gav inte upp.

"Dagen efter - berättar Carol - upptäckte jag att en del av dem hade följt med mig hem", och så blev experterna tvungna att komma på en till uttryckning, som förstod att vid något ställe inne i bilen måste bidrottningen finnas gömd, kanske attraherad av någonting, en sötaktig doft eller satt fast i något trångt utrymme, kanske vid den bakre vindrutetorkaren.

Advertisement
Bee-rilliant Swarmathon hits Hiverfordwest Mitsu-beeshee!!

Bee-rilliant swarmathon!!! To use this video in a commercial player or in broadcasts, please email licensing@storyful.com

Pubblicato da Tom Moses su Domenica 22 maggio 2016

"Det var verkligen en otrolig syn - berättar Tom Moses, en lokal man som var den som förevigade scenen och rinde efter teamet med biodlarna - jag körde lugnt på vägen och fick syn på den bruna bilen, jag blev verkligen förvånad, det var många som fotograferade den".

Trots all, det är inte varje dag som man får vara med om en sådan scen: ännu en gång har naturen bevisat att hon är kapabel att skänka oss otroliga scener. Som tur var slutade allting bra, både för de värdefulla bina och för Carol!

Tags: DjurMärkligtOtroligt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack