28 år gammal slutar hon sitt lärarjobb för att bli hemmaflickvän

av Titti Carlberg

21 December 2022

28 år gammal slutar hon sitt lärarjobb för att bli hemmaflickvän
Advertisement

Nyligen har det etablerat sig ett fenomensociala medier som involverar unga tjejer, vilka har bestämt sig att ägna sig på heltid till att ta hand om pojkvännens hem. De kallas "hemmaflickvänner" och de lockar en enorm publik dagligen som är uppdelad mellan människor som strävar efter att ha samma livsstil som dem och andra som inte uppskattar den livsstilen.

Även om bilden av hustrun eller hemmafrun alltid har varit allmänt accepterad, bestämmer sig faktiskt dessa tjejer för att ägna sig helt åt hemmet trots att de inte är gifta eller har barn att ta hand om, med alla problem som följer.

Låt oss läsa denna unga lärares historia.

via Mirror

Advertisement
@sumerica/TikTok

@sumerica/TikTok

Summer Hawkings, 28, slutade sitt jobb som grundskolelärare i London för att flytta hundratals mil bort och bo tillsammans med sin pojkvän Chris Biggs, 27.

Den unga kvinnan berättar på sociala medier om sin efarenhet som hemmaflickvän. Paret lärde känna varandra på sociala medier och första gången de träffades live var på en nattklubb. 5 månader efter början på deras förhållande föreslog Biggs att hon skulle flytta till honom i Glasgow, med löftet att han skulle försörja henne.

"Jag tror att alla kvinnor skulle bli lyckliga över ett sådant erbjudande" säger kvinnan och tillägger att hennes val väckte misstro hos hennes föräldrar först. Hennes mamma, som var en arbetande kvinna, blev påmind om sin tid som hemmafru på femtiotalet. Men Summer stod på sig och säger nu att alla är glada eftersom de ser hur lycklig hon är.

"Kvinnor har kämpat för att få rösträtt, för att göra karriär och för att få välja själva. Detta är mitt val och jag älskar mitt liv" säger hon för att avsluta sin historia.

Advertisement
@sumerica/TikTok

@sumerica/TikTok

Även om det är sant att alla måste ha rätt att välja det liv de föredrar, varnar experter för denna typ av förhållande, som kan visa sig vara ett olyckligt val.

"På ytan ser det ut som lycka" säger relationsexperten Anna Williamson"Men det är en potentiell grogrund för maktkrockar. Det är absolut inget fel med att en av parterna i ett förhållande arbetar, men det måste alltid finnas tydlighet, respekt och oberoende för båda."

Faktum är att experten säger att det är mycket viktigt att båda parter bibehåller definierade och distinkta roller, för att undvika eventuella negativa utvecklingar av förhållandet på grund av obalansen som är till förmån för en av de två. 

"Bristen på ekonomiskt oberoende kan göra det mycket svårt för kvinnan att lämna mannen om det inte längre fungerar" avslutar experten.

Visst har alla kvinnor rätt att göra sina egna val, men med försiktighet. Håller du med om det? 

Advertisement