"Jag gav upp 4 jobb efter att ha jobbat första skiftet, livet är för kort"

Titti Carlberg

28 November 2022

Advertisement

De timmar som vi tillbringar på jobbet upptar det mesta av våra vuxna liv, såvida vi inte har turen att inte behöva någon lön för att klara sig. Därför är det viktigt att vårt arbete är tillfredsställande inte bara ur ekonomisk, utan också och framförallt ur en personlig och professionell synvinkel. Varför ska vi nöja oss med något vi inte gillar när vi kan få det vi drömmer om? Visst, behovet av att betala alla utgifter är stort, men man ska aldrig sluta leta efter sin plats i livet. 

På detta sätt tänker en ung tiktoker, som har samlat på sig många åsikter genom att dela sin historia på det sociala nätverket.

via El tiempo

Advertisement

@hanelizabetx/TikTok

hanelizabetx är en tiktoker som har fått hundratusentals visningar för att dela med sig av sin unika arbetserfarenhet. Faktum är att den unga kvinnan lämnade 4 olika jobb efter bara ett skift. Anledningen? "Livet är för kort, och om man märker direkt att man inte gillar jobbet, ska man lämna det omedelbart", säger den unga kvinnan, som också har spelat in videor vid andra tillfällen.

Webbanvändares reaktioner var kontrasterande: vissa höll med henne medan andra kritiserade henne hårt. "Jag trodde att jag var den enda.Jag har gjort det med fyra arbetsplatser i år eftersom de inte gynnar mitt välbefinnande eller får mig att viljakliva upp på morgon med längtan till jobbet", kommenterade en person som upplevde samma sak som henne. Men det fanns fler som tänkte på samma sätt.

@hanelizabetx/TikTok

Anda personer har å andra sidan kritiserat den unga kvinnan och antagit att hon inte har något ansvar som gör henne tvungen att behålla ett jobb för att kunna betala sina utgifter. "Tyvärr måste räkningar betalas och vissa människor är inte i en position att helt enkelt säga upp sig, även om jobbet inte tillfredsställer dem", är kommentaren från en person, som bjöd in henne att försöka ge andra möjligheter till det arbete hon påbörjat: i början är det trots allt alltid dåligt. Hon hävdar dock att hon liksom alla andra har utgifter, men som student har hon råd att betala dem med sitt lån  och med tillfälliga jobb. Hennes föräldrar är också väldigt hjälpsamma och stöttar henne i alla hennes val.

Ett helt klart tveksamt val, eller håller du med henne?

Advertisement