Arbetsledaren förbjuder medarbetaren att ha tillgång till sin telefon, när hon fastnar i hissen får hon ingen hjälp

av Titti Carlberg

05 November 2022

Arbetsledaren förbjuder medarbetaren att ha tillgång till sin telefon, när hon fastnar i hissen får hon ingen hjälp
Advertisement

När man blir anställd på en arbetsplats, finns det alltid något okänt på platsen: kollegorna. Det kan hända att man träffar ovänliga människor, men som man tyvärr är tvungen att interagera med. Väldigt ofta händer det dock att det är chefen som på ett överdrivet sätt vill kontrollera de anställda och behandla dem på ett ovänligt sätt. Detta skapar dock ingen produktiv miljö.

Ödet belönar vanligtvis dem som vet vad som väntar dem. Det var vad som hände denna tjej som lyckades ta revansch på sin chef.

via QuixiQuirk/Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Historien berättas på Reddit av huvudpersonen, där hon förklarar att hon hade fått jobb i en DVD- och skivaffär. Det verkade bara finnas positiva aspekter, affären låg nära hennes hem, hade flexibel arbetstid och bra lön. Problemet uppstod när hon träffade sin arbetsledare, Amanda som arbetade där bara för att hon var ägarens sonhustru.
"Hon betedde sig som att det var hon som ägde butiken, men framförallt var hon inte speciellt trevlig varken mot de anställda eller kunderna."

Tjejen bestämde sig för att berätta alla dessa attityder för butikens ägare, Ken, som bad henne "stå ut med dessa beteenden och undvika henne så mycket som möjligt. Det verkade som att inte han heller stod ut med henne, men hon var dock hans svärdotter".
Amandas uppförande blev dock värre för varje dag som gick.

"Jag var i telefon med en kund för en beställning, när hon ville ringa ett samtal. Hon ryckte luren ur min hand, började förbanna mig och sa: 'Du får aldrig mer använda den här telefonen, hör du det?". I det ögonblicket ville medarbetaren svara henne på samma oförskämda sätt, men hon valde att vara tyst. 

Ibland ger dock ödet en möjlighet att man får revansch, man måste bara vänta på sin chans.

Advertisement
Nicholas Gemini/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Nicholas Gemini/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Efter en nästan hel arbetsdag bakom disken kände hon behovet av att gå på toaletten. I det ögonblicket såg Amanda henne och skrek att hon inte fick gå ifrån sin position för någon som helst anledning. Även i det här fallet bet hon ihop och svarade bara "okej". Men snart skulle tiden för revansch komma.

"En morgon när jag sorterade bland DVD-skivorna berättade hissteknikern, som var där för ett enklare jobb, att han skulle åka och hämta en reservdel till hissen och att det skulle ta ett bra tag. En liten stund senare såg jag Amanda kliva in i hissen. Jag trodde att hon skulle märka att den var avstängd, men för ett ögonblick fungerade den: precis tillräckligt för att stanna mellan de två våningarna. Hon började skrika mitt namn och bad mig komma och hjälpa henne, men jag svarade att jag inte kunde gå emot hennes order om att aldrig lämna min plats, oavsett anledning."

Trots att Amanda inte hade betett sig vänligt, kontaktade tjejen butikens ägare för att informera honom att Amanda satt fast i hissen. Ken svarade: "Jag borde nog åka dit och hjälpa henne, men jag håller på med trädgårdsarbete och jag vill inte smutsa ner butiken."
Situationen löste sig dock till slut.

Vad tycker du om den händelsen?

 

 

Advertisement