Vid 84-åre ålder finner hon modet för coming out: "Äntligen har jag sagt att hon är min fru, jag klarade det!"

av Titti Carlberg

07 Oktober 2022

Vid 84-åre ålder finner hon modet för coming out: "Äntligen har jag sagt att hon är min fru, jag klarade det!"
Advertisement

Det finns många saker i världen att skämmas över, beteenden och handlingar som man försöker dölja för andra eftersom de representerar inget annat än skryt, men i inget fall kan det handla om kärlek: att odla genuina känslor för en annan person är något speciellt som man ska kunna visa fritt, utan att behöva vara rädd för negativa omdömen och obehagliga kommentarer. Ändå är detta inte alltid så.

Den som säger det är en 84-årig kvinna, som har berättat på TikTok om det ögonblicket - nyligen - när hon äntligen lyckades med att coming out.

via Queerty

Advertisement
cgf1717/TikTok

cgf1717/TikTok

Jan Moore, bosatt i Kanada, ville avslöja ett avsnitt som är väldigt viktigt för henne genom en video som har blivit väldigt populär på webben. Den 84-åriga kvinnan började med att säga "Idag gjorde jag det". Frasen syftar på hennes mod att äntligen kalla sin partner, Linda Ford, för "sin fru". Utan att dölja sin glädje över evenemanget förklarade Jan hur det gick till: efter att ha fått ett telefonsamtal från sin bank fick hon svara på några frågor och ge information om sitt personliga levnadsförhållande. Vid ett tillfälle nämnde Moore sin partner och när hon fick frågan vem det var sa hon utan att tveka: "Min fru. Åhh!".

Tjänstemannen som hon pratade med kommenterade naturligtvis inte hennes svar, men när samtalet avslutades insåg Jan ett överraskande faktum: det var första gången hon sa orden "min fru".

Advertisement
cgf1717/TikTok

cgf1717/TikTok

"Jag tyckte det var värt att spela in det här ögonblicket. Kalla mig gärna dum för att jag inte har gjort det tidigare, men som alla vet så är det svårt att lära en gammal hund nya trick. Men kan ni gissa en sak? Jag kommer att säga det igen! Det är aldrig för sent."
Moore jämför sig själv, med självironi, med ett gammalt djur som det inte går att lära nya vanor, men hon gillade frasen så mycket att hon väntar otåligt på att få upprepa den.

Hennes video har fått tusentals positiva kommentarer, många webbanvändare har uttryckt sin beundran för kvinnan som äntligen har lyckats övervinna det som vissa fortfarande anser vara tabu. 
"Jag är glad att du vid 84-års ålder känner dig tillräckligt säker för att kunna berätta din sanning" har en person skrivit, medan en annan kommenterade: "Allt har sin tid, gå nu till henne och säg 'du är min fru'. Säg det flera gånger om dagen, du har mycket att ta igen."

Vad tycker du om detta?

Advertisement