Hon blir förlamad i underkroppen och hennes man lämnar henne, sedan återföds hon på nytt: "Jag har äntligen det liv jag förtjänar"

av Titti Carlberg

07 Oktober 2022

Hon blir förlamad i underkroppen och hennes man lämnar henne, sedan återföds hon på nytt: "Jag har äntligen det liv jag förtjänar"
Advertisement

Det finns berättelser som talar om svårigheter att möta, om smärtor att övervinna, om situationer så plötsliga och dramatiska att de kräver stor styrka för att övervinnas. Berättelser där man dock vid en viss tidpunkt finner sig själv återfödas, för efter de perioder som satte en på prov, är det dags att börja om och bli lycklig igen även om det kan verka omöjligt.

Berättelser som den om en engelsk kvinna som blev förlamad i underkroppen och lämnats av sin man, lyckades återupptäcka kärleken och livsglädjen.

via The Sun

Advertisement

Riona Kelly är 37 år gammal och bor i Halifax, Yorkshire. År 2015 drabbades hon av en stroke som orsakade hennes benförlamning. Förd i all hast till sjukhuset där läkarna sa till henne att hon aldrig mer skulle kunna gå. Fem dagar senare sa hennes man att han ville lämna henne. I ett så känsligt och komplicerat ögonblick fick Riona också möta slutet på sitt äktenskap, som hade varat i 14 år och resulterat med fyra barn.

"Efter att min man lämnade mig på sjukhuset blev Sarah min närmaste släkting, det var hon och barnen som stöttade mig under mitt tillfrisknande" berättar kvinnan. "Det var den tiden jag behövde min man som mest. Men när jag tänker tillbaka så var jag olycklig i mitt äktenskap, men jag hade skapat ett liv med honom och kände mitt ansvar."

Advertisement

Sex veckor senare hade Kelly ännu inte återfått känseln i sina ben och läkarnas åsikter var inte hoppfulla.
"Det var då läkarna meddelade mig att jag aldrig mer skulle kunna gå. Jag hade varit med om en bilolycka ett och ett halvt år innan vilken kunde ha orsakat problem med min ryggrad".

Kelly blev tvungen att vänja sig vid ett liv i rullstol, och utan stöd från sin man. 
"Första gången jag var ute i min rullstol tyckte jag att alla stirrade på mig, jag hatade det och jag hatade mig själv. Jag ville inte leva längre".

Vid det laget började dock saker och ting att förändras och ett nytt hopp tändes inom Riona. Sjukgymnastiken visade de första positiva resultaten, hon klarade ta några steg
"Jag släpade min kropp och jag kände inte mina ben men jag brydde mig inte, jag gick och det var det enda som spelade roll. Min sjukgymnast var väldigt exalterad, han kunde knappt fatta att jag klarade det."

Riona fortsatte att återhämta sig dag efter dag, och efter fyra månader på sjukhuset blev hon äntligen utskriven och återvände hem.
"Det tog mig 25 minuter att gå upp 16 trappsteg och lika lång tid för att gå ner för dem, men jag var fast besluten att göra det för mina barn".

Under hennes konvalecens hände det en sak som lyckades få henne att le: kärlek uppstod mellan henne och hennes sjukgymnast Keith Mason. De hade fortsatt att hålla kontakten efter att hon hade lämnat sjukhuset, och när de tränade sida vid sida för hennes återhämtning, slutade det med att de förälskade sig i varandra. Deras förhållande pågår fortfarande och Kelly är lycklig.
"Barnen gillar honom verkligen och jag känner äntligen att jag lever det liv jag förtjänar."

Efter en lång period av mörker har solen återvänt till denna unga kvinnas liv. 

Advertisement