Hon öppnar eget företag och blir miljonär: "en lyckokaka förändrade mitt liv"

av Titti Carlberg

05 Oktober 2021

Hon öppnar eget företag och blir miljonär: "en lyckokaka förändrade mitt liv"
Advertisement

Vissa människor tror djupt på ödet, och att alla erfarenheter - både dåliga och bra - tjänar till att göra oss till bättre och mer medvetna människor i framtiden. Vi vet inte med säkerhet om Amanda, tvåbarnsmamma, trodde på ödet: vi vet dock att budskapet i en enkel lyckokaka blev verklighet och förändrade för alltid livet för en familj som gick igenom en svår period.

via someonefromthe80s/TikTok

someonefromthe80s/TikTok

someonefromthe80s/TikTok

Amanda, har i en video på sin TikTok-kanal berättat kort om sin erfarenhet: för 5 år sedan blev hon arbetslös och hon kände sig helt förstörd på grund av det. Med två barn att försörja visste hon inte var hon skulle hitta lösningen på sina ekonomiska problem och hennes framtid såg verkligen mörk ut. En dag köpte hennes man med sig mat hem från kinarestaurangen i ett försök att pigga upp henne. Ingen av dem kunde dock föreställa sig att en enkel lyckokaka skulle förändra deras liv för alltid. På lappen stod det "Du kommer att ha en enorm framgång i affärer". Detta utlöste något inom Amanda, som visste att hon inte hade någon som helst erfarenhet av affärer, men hon hade heller inget att förlora. Med besparingarna från arbetslöshetsersättningen bestämde hon sig för att öppna en butik.

Advertisement
someonefromthe80s/TikTok

someonefromthe80s/TikTok

Det dröjde inte länge innan Amanda insåg att lyckokakan hade rätt: två av hennes personliga produkter blev virala online och företaget fick väldigt många beställningar på dem, vilket gjorde henne rik och - några år senare - till och med miljonär. Från och med den dagen valde familjen att ägna sig helt åt Amandas verksamhet: hennes man slutade på sitt jobb och började investera i företaget tillsammans med sin fru. 

someonefromthe80s/TikTok

someonefromthe80s/TikTok

Idag är företaget, som föddes dels på skoj och dels på grund av desperation, värt 12 miljoner dollar. Vi vet inte om lyckokakan var den avgörande knuffen för Amanda eller om vändpunkten skulle ha kommit ändå; i vilket fall som helst är hon än idag tacksam mot sin man som flera år tidigare hade köpt med sig kinamat hem. Med den erfarenhet hon har nu vill hon motivera andra att inte ge upp, det är bara att hitta den rätta viljan så kan man förändra sitt liv.

Advertisement