Han har valt att bo och arbeta i en husbil: "jag är alltid ute på en resa samtidigt som jag sparar pengar"

Titti Carlberg

22 September 2022

Han har valt att bo och arbeta i en husbil:
Advertisement

För många människor är rutinen överdrivet monoton, de behöver alltid olika stimuli, se nya platser och träffa nya människor. Av denna anledning kan det kännas tröttsamt att varje dag gå till samma kontor och att känna till varje detalj på det. Men att välja att totalt förändra sitt liv är dock ett beslut som måste tänkas igenom noga.
Du måste väga för- och nackdelar och först efter det kan du ta den väg du har valt.
Att varje morgon vakna upp på en ny plats skulle vara som att leva i en dröm, att variera mellan bergen och havet, att varje morgon se en ny utsikt från fönstret.

Att arbeta på det sättet är suggestivt och det krävs mod för att ta en sådan väg. Killen som vi ska berätta om bestämde sig för att besluta sig att bo och arbeta i en husbil.

via Corriere della Sera

Advertisement

När Fabio Antichi, en 37-årig manager från Pisa såg möjligheten tvekade han inte en sekund utan tog den. Han arbetar som digital marknadschef för ett företag i Pisa, Dibix, som sysslar med e-handel och skapande av webbplatser. Hans arbete tillåter att han kan utföra det enkelt var som helst, det enda viktiga han behöver är en stabil internetuppkoppling. Därmed kan han välja om han vill utföra sitt jobb med utsikt över havet, sjön eller i centrum av en metropol.

Av den anledningen köpte han en husbil så snabbt han kunde och gav sig ut på vägarna. Att vakna upp varje morgon i en annan region eller stad är verkligen fantastiskt. På detta sätt kan Fabio resa runt hela Italien
"Sedan jag slutade arbeta hemifrån och på kontoret har min produktivitet ökat exceptionellt, jag är alltid på bra humör och hämtar inspiration från luften jag andas: havet, ett berg eller en gräsmatta".

Han utnyttjar timmarna efter jobbet till att lära känna omgivningen fram tills det är dags att äta kvällsmat. Han letar då rätt på en trattoria och äter den maträtt som är typisk för platsen. Detta är också ett sätt att lära sig om seder som skiljer sig från sina egna.

Advertisement

Detta val har dock, förutom att han kan byta "arbetsplats" när han vill, också en positiv effekt på utgifterna. Att underhålla ett hem kostar mycket mer än en husbil, hans är dessutom utrustad med solpaneler.

Fabios val är väldigt modigt, eftersom han klarade att lämna allt bakom sig för att ge sig ut på denna resa. Vad tycker du om hans val?

Advertisement