Vid intervjun erbjuder företaget honom en lägre lön än vad som stod i annonsen: han reser sig och går därifrån

av Titti Carlberg

05 Oktober 2022

Vid intervjun erbjuder företaget honom en lägre lön än vad som stod i annonsen: han reser sig och går därifrån
Advertisement

Sökande efter arbete är en mer eller mindre lång period under alla människors liv. En period full av optimism, under vilken man hoppas hitta sitt drömjobb, eller det jobb man är lämpad för. Det första steget till ett arbete är dock att lyckas ta sig till en anställningsintervju. Ögonblicken när de två parterna sitter mitt emot varandra för att lära känna varandra. Kandidaten lämnar över sitt CV och berättar om sina färdigheter, medan rekryterarens jobb är att ställa frågor för att få reda på om man är rätt person att anställa.

Denna man insåg dock under intervjun att detta företag inte var för honom. I sitt Reddit-inlägg berättar han om mötet med den person som skulle ha blivit hans arbetsgivare och anledningen till att han inte ville ha jobbet.

via Jasoncav82/Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

När man är på en anställningsintervju kan det gå bra eller så går det dåligt. Faktum är att denna Reddit-användare tyckte att företaget var perfekt för honom och även den position som erbjöds honom. Han hade dock glömt en liten detalj: lönen

Mannen, efter att ha klarat ett första test gick han vidare till intervjun med företagets chef. Den senare märkte omedelbart att kandidatens kompetens vida överskred deras förväntningar. Allt flöt på bra tills det var dags att prata om lönen. På frågan om hur mycket han ville ha svarade han det belopp som hade stått i annonsen, men så fort chefen fick reda på att han var arbetslös lade företaget ett bud på cirka 6000 dollar mindre per år.

När mannen hörde den siffran bad han om en förklaring, och chefen svarade "du är arbetslös, du ska vara glad över detta erbjudande".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Mannen uppskattade inte det svaret och sa "Jag föredrar att återuppta mina studier snarare än att acceptera det erbjudandet". Han reste sig upp och gick därifrån. Dagen efter återupptog han sina universitetsstudier.

Han ville, med stort mod, bevisa sitt värde för företagets chef som hade underskattat hans egenskaper. Skulle du ha betett dig på samma sätt?

Advertisement