Möjlig registreringsskyltplikt och överensstämmelse med hastighetsbegränsningar för cyklar: förslaget från England

av Titti Carlberg

30 Augusti 2022

Möjlig registreringsskyltplikt och överensstämmelse med hastighetsbegränsningar för cyklar: förslaget från England
Advertisement

Ett av de bästa sätten att upptäcka en stad på är att cykla. Detta transportmedel låter dig röra dig snabbt samtidigt som du njuter av utsikten, på samma sätt som när du går till fots. Trots detta kan hänsynslös cykling fortfarande äventyra medborgarnas säkerhet. Av denna anledning har Nick Freeman, en brittisk advokat, genomfört en upplysningskampanj för att införa nya regler för cyklister.

Dessa nya regler kan ge en viktig drivkraft för att göra staden säkrare och värna om välbefinnandet inte bara för fotgängare, utan även för cyklister.

via Dailymail

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Advokatens kampanj mottogs väl av brittiska parlamentsledamöterSäkerheten i trafiken är faktiskt en av de prioriteringar som alla ministrar arbetar med. Av denna anledning anses det nödvändigt att införa hastighetsbegränsningar även för cyklister och en legitimation, eller en slags regristeringsskylt som gör att de kan kännas igen vid överträdelse. 

Därutöver planeras också att införa skyldighet att teckna försäkring. På så sätt, om en fotgängare skulle bli påkörd, kan cyklisten fullt ut ersätta skadan. Dessa nya lagar kan sätta bilförare och cyklister på samma nivå. Fram till nu, om de förstnämnda är ansvariga för en olyckshändelse kan det få stora återverkningar, medan de senare får mycket lättare straff. Syftet är inte att straffa cyklister, utan helt enkelt att reglera trafiken och göra den säkrare.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Grant Shapps, den brittiske transportsekreteraren, betonade att det är viktigt att införa dessa regler, med att "Du vill inte hindra människor från att cykla, det är ett fantastiskt sätt att ta sig fram på. Men jag tror att det är nödvändigt att utöka restriktionerna för hastighetsbegränsningar, även för cyklister". Dessa nya lagar skulle tillåta alla 'väginvånare' från cyklister till fotgängare, utan att försumma bilister att leva med större sinnesfrid

Allt detta, enligt Freeman, är det inte bara cyklisterna som ska pressas, utan även fotgängarna måste bli försiktigare: de senare måste faktiskt "uteslutande korsa gatan på övergångsstället, och framförallt inte vara upptagna med telefonen när de gör det"

Kommer dessa regler att kunna göra gatorna till lugnare platser?

Advertisement