En kille använder motorn från en tvättmaskin för att bygga en elcykel: den går upp till 65 km/h - Curioctopus.se
x
En kille använder motorn från en tvättmaskin…
Om ni stöter på en ekoxe, döda den inte: skalbaggen med tandad käke är en fridlyst art 13 gånger då personer har utfört sitt arbete med ett engagemang och en kreativitet utöver det vanliga

En kille använder motorn från en tvättmaskin för att bygga en elcykel: den går upp till 65 km/h

18 Juli 2020 • Av Emma Fisone
1.618
Advertisement

Vi har ofta häpnats över nyttan och skönheten med att ta sig fram på cykel. Det är ett utmärkt transportmedel – ekologiskt, praktiskt och hälsosamt – förutsatt, såklart, att det är säkert och att man slipper anstränga sig alltför mycket. Möjligheterna är många när det kommer till att främja och uppmuntra dess användning, och de senaste åren, introducerades den viktiga uppfinningen elcykeln på marknaden.

De två hjulen hjälper cyklisten i cyklandet tack vare en tyst och utsläppsfri elektrisk motor som gör det lätt att också cykla uppför branta backar så att du inte tröttar ut dig. Så långt låter allting underbart. Om det bara inte vore för att elcykeln kostar betydligt mycket mer än en vanlig. Så den påhittige killen, som vi berättar om, bestämde sig för att förverkliga sin egen ”tolkning” av detta transportmedel. Hur då? Jo, han använde sig av… en tvättmaskin!


Vi skämtar inte, ni hörde rätt. Han heter Jimminecraftguy och är en användare på Reddit där han har delat med sig av resultatet av sina ansträngningar: en cykel som drivs av motorn från en tvättmaskin, anpassad så att den kan laddas upp och ge tillräcklig motorkraft till de två hjulen.

Det är inte alla förunnat att kunna koppla sambandet mellan en nästan oanvänd gammal cykel och en tvättmaskin, men den här killen lyckades. Den unge elektrikeruppfinnaren gav sig i kast med ett riktigt gör-det-själv projekt genom att sätta den elektriska DC motorn utan borstar mitt i cykelramen och sedan koppla den till cykelkedjan så att hjulen, med hjälp av en rad andra upphängningar och fyndigheter, kan drivas av denna.

Allt, förutom motorn såklart, är byggt av den unge uppfinnaren själv. På webben har han delat med sig av olika videor där han förklarar projektets detaljer och där han visar den speciella cykeln i aktion. I ett svar till en annan användare hävdar han att hans uppfinning klarar av en hastighet på upp till 65 kilometer i timmen. En hastighet som man nog gör bäst i att inte pröva om man inte vill riskera skador...

Advertisement

Det som är säkert, förutom hastigheten, är att den här killen har visat för världen att med lite skicklighet och uppfinningsrikedom så kan man få resultat som är, minst sagt, otroliga. Hans mål är att förbättra transportmedlet alltmer genom att exempelvis förse det med allt starkare batterier. Vem vet om flera förr eller senare väljer att följa i hans fotspår och även dem börjar bygga elektriska cyklar på ett superfyndigt sätt hemifrån!

:

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack