Han gömmer sig inuti ett stort gosedjur för att undkomma arrestering, poliserna:" Vi såg att den andades"

av Titti Carlberg

14 Augusti 2022

Han gömmer sig inuti ett stort gosedjur för att undkomma arrestering, poliserna:" Vi såg att den andades"
Advertisement

Efter att ha begått olagliga handlingar, såsom stöld, försöker gärningsmannen på alla sätt att inte bli upptäckt för att undvika rättvisans konsekvenser. Många gömmer sig och man tappar spåret efter dem, men det finns fall som trots sin svårighetsgrad lyckas bli så komiska att de tjänar en viral delning av användare på nätet.

Så var det för en engelsk tonåring, skyldig till att ha stulit en bil och sedan gömt sig. För att skapa den offentliga uppslutenheten, inklusive den för polisen, var just den plats som grabben hade valt att gömma sig på.

via Daily Mail

Advertisement

Joshua Dobson är 18 år gammal och han bor i Spotland, Rochdale, han är skyldig till att ha stulit en Mitsubishi ASX och bränsle för 30 pund på en bensinstation. Sålunda bröt sig polisen i Greater Manchester Rochdale in i hans hem för att söka efter honom, men det fanns inga spår efter den unge grabben. Det fanns ingenting som tydde på att Joshua var hemma, tills poliserna såg en bisarr sak: ett enormt gosedjur i form av en björn, som stod i ett hörn, tycktes andas. Hur kunde ett gosedjur andas?

Det var omöjligt, och i själva verket var det inte den som rörde sig. Inuti den stod Joshua, som hade slitit upp ryggen på gosedjuret, cirka 1,5 meter hög för att gömma sig och undkomma det oundvikliga gripandet.

Advertisement

En minst sagt lysande idé men som, ett steg från dess framgång, misslyckades kapitalt, som GMP Rochdale meddelade i ett inlägg: "Joshua Dobson söktes av oss efter att ha stulit en bil och för att inte ha betalat bränslet till den samma dag. Den unga bilföraren på flykt hittades av polisen i en gigantisk nalle. Han sitter nu bakom lås och bom efter att ha anmälts för bilstöld, kört utan körkort och för att ha stuckit från bensinstationen utan att ha betalat."Poliserna avslutade dock med en önskan till den unge biltjuven. "Vi hoppas att han får en behaglig tid i fängelset."

En märklig händelse: denna unga man gav säkert polisena ett roligt ögonblick, oavsett hans förbannelser, och även åt oss.

Advertisement