Modellen har tatuerat 99% av sin kropp: "Min passion har begränsat mina möjligheter till jobb"

av Titti Carlberg

15 Augusti 2022

Modellen har tatuerat 99% av sin kropp: "Min passion har begränsat mina möjligheter till jobb"
Advertisement

Det med tatueringar är en relativt ny trend i västvärlden som har fått fäste bland unga och de lite äldre sedan andra hälften av nittonhundratalet; dock har teckningar på huden alltid funnits, med början från tiden då människor levde i grottor.

Födda som symboler för olika inspirationer, såsom erkännandet av att tillhöra familjegrupper och klaner eller som tecken på prestationer, har de fått olika konnotationer över tid. I väst spred sig tatueringen i början som en symbol för uppror, främst använd av punkare och raggare, men med tiden har spridningen ökat dramatiskt, så mycket att den idag anses vara konstverk och det är inte ofta man träffar en person som inte har minst en tatueringen. 

Men finns det en gräns för någon del av kroppen som kan täckas med de populära teckningarna utan att det ska få negativa återverkningar på ens liv? Det verkar så.

via The Sun

Amber Luke är en australiensisk modell som är passionerad av tatueringar, så pass mycket att hon har täckt 99% av sin kropp med dem. Resultatet är inte annat än spektakulärt, men denna passion har kostat henne mycket och inte bara i ekonomiska termer (hon har spenderat den otroliga summan på nästan 240 000 euro för att förändra sitt utseende med tatueringar och piercing).

Kvinnan har skapat stora rubriker vid flera tillfällen på grund av hennes val, men det är inte hennes enda problem: konsekvenserna kom på hennes arbetsplats, vilka inte var några lätthanterliga problem för henne. Faktum är att hon har fått avslag i många urvalsintervjuer.

Advertisement

Den unga kvinnan säger att det beror på att hennes bisarra utseende har uteslutit många karriärmöjligheter. "Men det är okej. Jag vill inte jobba för företag som ytligt bedömer utseende, och inte sätter min arbetsmoral, min personliga moral och mina värderingar i första hand."

Influencern säger att hennes kropp lockar ganska många antipatiska och negativa bedömningar och även om hon erkänner att alla har rätt till en egen åsikt, säger hon att hon blir irriterad över en del människors vana att uttrycka sig abrubt och direkt. Tatueringsfantasten låter sig dock inte nedslås av svårigheterna och fortsätter på sin väg med högt huvud.

Trots allt lyckades hon dock hitta sin plats, hon utnyttjar sitt ovanliga utseende på sociala medier, där hon har öppnat flera framgångsrika profiler och skapat ett företag som säljer modeaccessoarer.

"Förut hatade jag mig själv" erkänner hon, "jag ville inte vara den person jag var, men nu är jag återfödd på nytt."

Förhållandet mellan tatueringar och arbetsvärlden är inte lätt och den här berättelsen är ytterligare en bekräftelse på det. Vad tycker du?

Advertisement