x
Privata öar som är som en dröm finns…
Att stärka de mänskliga musklerna? Enligt forskare är det möjligt genom att injicera En flickas permanenta hjärnskada läks av sig själv: läkare definierar det som ett vetenskapligt mirakel

Privata öar som är som en dröm finns att hyra som Airbnb för bara 50$ per natt för att uppleva en oförglömlig semester

27 Juli 2022 • Av Titti Carlberg
623
Advertisement

Sommarens ankomst är synonymt med många saker, men framförallt med semester. Varje år blir det svårare att välja vart man vill åka, vart man ska bo och vilka nya upplevelser man vill möta.

Vissa väljer alltid en plats nära havet, men med nackdelen att det finns mycket folk på stränderna, där det blir svårt att hitta en plats att lägga handduken och där man ständigt blir nedsmutsad av barn som springer runt och skvätter sand. Kort sagt, motsatsen till relax.

Airbnb, en välkänd amerikansk online portal som kopplar samman människor som söker boende, erbjuder semesterfirare ett unikt alternativ. Det finns faktiskt privata öar som man kan hyra för en billig summa, 50 dollar per natt, för max 350.

Så är du redo att uppleva en semester på en underbar och prisvärd privat ö?


Luganville, Sanma-provinsen, Vanuatu

image: Airbnb

"Simma i det blåa vattnet vid den vita sandstranden precis framför ditt hus. Snorkla i fantastiska korallrev, utforska orörd skog på den 35 hektar stora ön, på bara 5 minuters båtresa från fastlandet. Ett riktigt paradis på jorden som kan bli ditt för 171 dollar per natt.

Sibenik-Knin County, Kroatien

image: Airbnb

"Ravna Sika ligger i Kroatien, det är en ö med en yta på 10.000 kvadratmeter, belägen vid Kornati-öarna nära Site Yellow Island. I mitten av ön ligger ett 80 kvadratmeter stort hus med två sovrum, kök, badrum och vardagsrum. Varje fönster i huset erbjuder en fantastisk utsikt över havet." detta underverk erbjuds för 300 dollar per natt, men det sägs att det är värt pengarna.

Advertisement

Granada, Nicaragua

image: Airbnb

"Känslan av att vakna på morgonen på sin egen privata ö till ljudet av sjungande fåglar och skrikande apor är obeskrivlig. Efter frukosten går man ut för en tennismatch eller ett dopp i havet och lite senare sätter man sig och läser en bra bok samtidigt som man njuter av den fantastiska utsikten, det är som en blombukett för sinnena.

Denna upplevelse, din privata villa på din egna privata ö, kommer att ge dig ett fantastiskt minne från Nicaragua, vid granadasjön". För 176 dollar per natt blir detta under ditt.

Falkön, Finland

image: Airbnb

"En stuga på din ö. Den har en våningssäng. Det finns 2 sovplatser i undersängen och 1 plats i översängen.

En bäddsoffa för två personer.

Stugan har ett gaskylskåp, gasspis, öppen spis/kamin, grill, sommarkök med porslin och en vedbastu. Sängkläder och handdukar ingår i priset". En tumme upp för den billigaste ön, tillgänglig för bara 64 dollar per natt.

Tags: ResorNaturIntressanta
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack